General

El Rotary Club Benissa-Teulada presenta un programa d’intercanvi de joves

El Club Rotary de Benissa i Teulada va presentar ahir el programa d’intercanvis que ofereix l’entitat per a joves que poden aprofitar-se de la capacitat de gestió d’una associació que té més d’un milió de socis al món. Malgrat que de vegades els discursos no passen de ser meres paraules llançades al vent, ahir diversos membres del Rotary de Benissa, Teulada i Xàbia van estar acompanyats d’una jove que passa un any a la localitat xabienca gràcies precisament a l’intercanvi de l’entitat.

L’encantadora Katharina Hirth té 17 anys i és del land de Sajònia però ara estudia primer de Batxillerat a l’IES número 1 de Xàbia. Va escollir Espanya encara que també podria haver anat a Xile o Mèxic. Ha estat acollida per una família que al seu torn té un fill a Estats Units. “Estic molt bé, m’encanta”, s’ha enamorat de Xàbia, compta somrient i exclama que “em vull comprar una casa però al centre del poble” encara que de moment “l’any que ve tornaré per a les vacances amb els meus pares”. Parla perfectament el castellà i el valencià “un poquet” si bé els problemes amb la convalidació li obligaran a repetir el curs en tornar a Alemanya. De totes maneres, “paga la pena”, afegeix Philippe Barthelemay, “si s’aprén un idioma”.

Conèixer cultures

Dieter Moll, Max Meertens i el propi Barthelemay van explicar les bonances de participar en els intercanvis promoguts pel club Rotary i van convidar a tots els joves -no és necessari pertànyer a l’entitat per a optar- a “ajudar-nos a trencar fronteres i conèixer cultures”. Per a més informació es pot consultar la web www.rotary-benissa-teulada.org.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?