General

El retaule de la Puríssima Xiqueta torna a Benissa per festes

Les promeses s’han complert i la imatge de la Puríssima Xiqueta, patrona de Benissa, va tornar ahir a casa, just a temps per a la celebració de les festes que porten el seu nom.

Així, el retaule de la Puríssima Xiqueta ha tornat a la parròquia per a ser rebuda pels benissers, que van veure com la imatge de la patrona s’acomiadava del poble el passat mes de desembre.

L’objectiu era sotmetre la imatge a un procés de restauració perquè havia estat requerida per a formar part de l’exposició La llum de les imatges d’Alacant, que se celebra a partir del mes de maig.

Tornada temporal

Però aquesta tornada serà temporal, ja que, segons estava previst, una vegada finalitzen les festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta, el famós retaule serà traslladat de nou, aquesta vegada amb destinació a Alacant, per a ser una de les imatges d’aquesta important exposició.

Però això serà després de la celebració del Dia de la Vuità, segons ha confirmat el cura rector de Benissa, Domingo Sabater, de manera que durant tots els dies de festa els veïns que s’acosten a l’església podran gaudir de la imatge, que ha estat completament restaurada a Bétera i que ha quedat molt bé, segons ha assegurat Sabater.

La rebuda de la Puríssima ha estat un esdeveniment especial; una oportunitat única per a contemplar la imatge de prop, ja que s’ha exposat a l’altar major perquè els fidels puguen veure-la, abans de pujar-la al camerino.

Càntics i aplaudiments

El retaule ha tingut una acollida multitudinària, en la qual no han faltat els càntics i els aplaudiments, així com el repic de les campanes que anuncia l’arribada de la patrona.

Cal recordar que la imatge de la Puríssima Xiqueta estava bastant deteriorada i necessitava urgentment aquesta restauració per a ser mostrada en tota la seua esplendor a La llum de les imatges.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?