General

El PP va alienar per 6.927 euros la parcel·la de les restes humanes en 2001 sense informar al ple

Una de les incògnites més importants en l’escàndol del cementeri vell de Benissa va començar a resoldre’s ahir. Feia mesos que Isidor Mollà no compareixia en roda de premsa i l’anunci que indicava que ahir anava a parlar ja era premonitori que la cosa tindria substància. En efecte, l’exbatle i actual portaveu de la coalició Ciutadans de Benissa-Bloc va revelar com la parcel·la en què han aparegut desenes de restes humanes va passar a mans privades després que en 1999 fóra declarada municipal.

Segons va detallar l’independent, a l’actual propietari -qui ha escomés l’excavació per a un aparcament subterrani d’una futura nau industrial i ha tret a la llum els ossos- li va correspondre el terreny on està ara el tanatori-crematori. El veí va demanar, mitjançant una al·legació, que se li concedira el terreny que ara està al bell mig de la polèmica per estar millor situat. Però en el pla definitiu del Pla de Bonaire CIBE i PSOE la van desestimar. Llavors el PP es va abstindre, era juny de 1999, dies abans que Juan Bautista Roselló accedira a l’ajuntament.

Dos anys més tard, el 23 d’octubre de 2001, es va celebrar una comissió de govern en què els desitjos del propietari van ser complaguts en forma de permuta amb el consistori. Amb el pagament de 6.927 euros per part d’ell l’ajuntament li va canviar el terreny on ara han eixit les restes humanes -i que fins aleshores era municipal- pel del tanatori.

En l’acta de la comissió no s’esmenta en cap moment la possibilitat que sota terra es pogueren trobar desenes de restes cadavèriques malgrat que amb posterioritat el consistori sí va excavar dos metres abans de lliurar la parcel·la al nou amo. Tenia el vistiplau per a construir una nau industrial o comerç.

Aquest acord de la comissió de govern no va passar per ple. És a dir, tots els regidors no van ser informats i, el més important potser, es va alterar la reparcel·lació d’un pla parcial. Tot un seguit de fets que segons Isidor Mollà “podrien ser constitutius de possibles delictes d’estafa i falsificació documental”. Raó per la qual els independents estan preparant les denúncies corresponents contra el batle del PP, acció judicial que estarà acompanyada d’una altra per injúries després de les declaracions de Juan Bautista Roselló en què va assegurar que Mollà era “l’únic responsable” de la situació.

L’interés del propietari per la parcel·la es contradiu amb la primera al·legació en què va demanar que se li donara un altra en un lloc distint al cementeri car “es considera discriminatori que se li adjudique la parcel·la 1a i 1b situades parcialment en el solar del cementeri vell i que el rebuig psicològic que això suposa representa certa minusvaloració que no ha estat contemplada en el projecte de reparcel·lació”.

Unanimitat

En la comissió de govern en què es va donar llum verda a la permuta amb la que l’ajuntament va alienar part del cementeri estaven presents el batle, Juan Bautista Roselló, els regidors populars Josefina Ivars i David Ivars, el socialista Jaume Castells (al qual el seu partit va expedientar per donar suport al PP) i l’exindependent Ana Ronda (que va abandonar el grup de Mollà a mitjan legislatura). Tots ells van votar per unanimitat la cessió del terreny. El secretari era el que va ser després regidor del PSI, José Antonio Ivars.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?