General

El Ministeri de Foment pressuposta 14,8 milions d’euros en 2019 per a la Variant de Benissa

Vista aèria de la variant
Vista aèria de la variant

El Ministeri de Foment augmenta un 89,1% el pressupost d’inversions reals per al País Valencià, segons el projecte de comptes presentat aquest matí per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. Dels 122,7 milions pressupostats per l’últim govern de Mariano Rajoy l’esforç inversor dels primers comptes que presenta l’Executiu de Pedro Sánchez eleven a 232 milions la planificació en noves infraestructures per al País Valencià. Encara que l’alegria per l’increment es transmuta en un pessic de decepció en veure que l’esforç inversor es destina a projectes que es demoren des de fa anys.

El Ministeri de Foment destinarà 20 milions d’euros a finalitzar els 12,5 quilòmetres de la variant de la Font de la Figuera, el tram de connexió entre l’A-31 i l’A-35 de l’autovia A-33. En volum d’importància inversora, la variant de Cullera-Favara aconsegueix una injecció de 29,5 milions i la de Benissa aconsegueix 14,8 milions d’inversió. Ambdues estaven paralitzades des de la passada dècada per les retallades pressupostàries i problemes de les empreses constructores.

Foment també preveu impulsar l’enllaç Oliva Sud, amb 12 milions d’euros, l’any en el qual es preveu liberalitzar l’AP-7 després de quasi mig segle de pagament de peatges. Finalment, la V-21, retardada per les peticions per a minimitzar el seu impacte en l’horta, també rebrà 11,8 milions d’euros en els comptes de 2019.

L’ampliació del bypass, el projecte del qual acaba d’aprovar el departament que dirigeix José Luis Ábalos, rep un pressupost testimonial de 100.000 euros, del que es dedueix que aquest projecte molt criticat a Paterna encara tardarà anys a materialitzar-se.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?