General

La variant de Benissa, un projecte amb un pressupost que creix batent tots els rècords de velocitat

L'estat actual de la variant de Benissa en l'encreuament amb la carretera de Senija
Obres inacabades de la variant

El recent anunci d’aprovació de la licitació de la variant de Benissa per part del Consell de Ministres ha fet que tornem la vista enrere i vegem les promeses i anuncis dels últims anys pel que fa a aquest tema i una de les coses que més criden l’atenció és l’augment estratosfèric del seu cost.

La primera licitació es va fer l’any 2007 per un cost de 17.854.307, 39 euros a l’empresa Begar Construcciones y Contratas, empresa implicada en el cas Gürtel i que va acabar abandonant l’obra, però havent realitzat moviments de terra prou importants a la zona.

Arribem amb les obres paralitzades a maig de 2015 i apareix al BOE l’expedient de modificació del projecte de la variant amb lleugeres modificacions, el cost ja era llavors de 23,52 milions d’euros.

Al mes de novembre del mateix any, en una reunió entre la Conselleria d’Infraestructures i el Ministeri de Foment, el Ministeri eleva el pressupost a 27 milions d’euros.

I finalment ahir, 17 de juny de 2016, aplega la data de la segona licitació de la variant. El Ministeri de Foment emet un comunicat per a anunciar-ho i fixa el pressupost en 29.735.040 euros.

Tot plegat fa un augment d’11.880.733 euros en nou anys, un increment percentual del 66,54% en un període en què l’IPC només va pujar en un 13,2%.

 

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?