General

El futur de l’Avinguda del País Valencià de Benissa serà sotmès a un procés de participació ciutadana

L'Avinguda del País Valencià
L’Avinguda del País Valencià

Benissa posarà en marxa, a instàncies de Reiniciem, un procés de participació ciutadana perquè siguen els mateixos veïns del poble els que determinen el futur de l’Avinguda del País Valencià. Així va quedar aprovat per unanimitat en l’últim ple convocat per l’ajuntament, després de debatre’s una proposta de Reiniciem Benissa. La regidora de la formació, Carmen Giner, va defensar aquesta iniciativa posant de manifest que les persones que habiten un territori són les que realment pateixen les obres i coneixen les necessitats i la realitat del dia a dia d’un lloc. Giner va recordar que després de l’obertura a la circulació de la variant, i una vegada que la travessia a la N332 quede desafectada per part del Ministeri, serà necessari decidir què fer amb aquest vial. Una decisió clau per al futur del municipi, segons va insistir la regidora.

Des de Reiniciem consideren fonamental fa una reflexió sobre què és el que realment es vol per a aquesta avinguda i quines oportunitats aportarà per a Benissa. Una reflexió de la qual tots els agents socials haurien de participar, segons va insistir Giner.

El Procés

Des de Reiniciem Benissa plantegen un procés transversal de participació, amb l’assessorament de professionals. Que s’aproven unes bases per a un concurs d’idees arquitectòniques sobre el futur d’aquest vial. I que de tots els avantprojectes que concorren, se seleccionen tres i que una votació popular, de la qual puguen participar els veïns del municipi majors de 12 anys, trie el projecte que finalment s’execute.

Discrepàncies des de l’executiu

Des de l’executiu, el regidor Isidor Mollà, responsable d’Estratègia Territorial, va assegurar que des de l’ajuntament porten els últims 6 últims mesos treballat en un plec de condicions perquè equips multidisciplinaris puguen fer propostes des de la rotonda del Bar Frau fins a la rotonda d’accés a Xaló, també es pretén tindre en compte les necessitats de conversió en zona de vianants del nou ajuntament i la Plaça Jaume I. Un procés semblant al de la cala del Advocat, segons va indicar el regidor. I encara que Mollà va reconèixer que era una bona idea que la decisió final del futur de l’Avinguda del País Valencià, eixira de l’opinió dels veïns, no comparteix amb Reiniciem la idea que aquest procés es duga a terme des del primer moment, perquè segons el regidor, allargarà tot el procés.

Tant Compromís com els socialistes van considerar la necessitat de saber primer què vol la ciutadania abans de dissenyar un avantprojecte per a aquest vial, remarcant que el procés participatiu ha de ser previ al concurs d’idees.

Giner va reconèixer que la part tècnica ha de quedar en mans dels experts, però aquests tècnics han de saber abans quins interessos i necessitats tenen els veïns. I encara que el procés siga més llarg, s’aconseguirà donar una resposta real, atendre el que vol la gent i cobrir les seues necessitats.

La proposta finalment es va aprovar amb el vot favorable de tota la corporació municipal.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 4 d’octubre de 2022 a marinaalta.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?