General

El Fons Valencià aprova els projectes per a 2010

El Fons Valencià per la Solidaritat ha celebrat hui la seua Assemblea General de Socis a Gandia, en l’orde del dia figurava fer el balanç de l’activitat realitzada en el 2009 i ratificar els projectes de cooperació a desenvolupar en 2010.

El Fons Valencià per la Solidaritat ha celebrat en la vesprada de hui a Gandia la seua Assemblea General de Socis. La reunió s’ha realitzat a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i han participat alcaldes i regidors dels ajuntaments socis de l’entitat.

El Fons Valencià agrupa a més d’un centenar d’ajuntaments valencians i huit mancomunitats de municipis, i té com a objectiu posar en comuns recursos i esforços municipals per a contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països del Sud per mitjà d’un fons econòmic que servisca per finançar projectes de cooperació i sensibilització.

En l’orde del dia de l’Assemblea de Socis figuraven com a punts ratificar l’alta dels nous socis (Ajuntaments de Xixona, Benidorm i Faura), aprovar el balanç i l’informe de gestió de 2009, aprovar el pressupost de 2010 i ratificar els projectes de cooperació per al 2010.

Al llarg de l’any 2009 el Fons Valencià ha realitzat un total de 22 projectes de cooperació al desenvolupament. Es tracta d’un conjunt de projectes on s’inclouen els executats pel mateix Fons, com d’altres que han sigut proposats i executats per ONGD del Sud i del Nord, així com també es troben les d’actuacions d’emergència i ajuda humanitària (amb les aportacions extraordinàries dels socis del Fons), estes últimes coordinadament amb el Comité d’Ajuda Humanitària i d’Emergència de la Comunitat Valenciana. L’import de l’ajuda prestada als 22 projectes ha estat de prop d’1 milió d’euros.

Els projectes realitzats en 2009 es distribueixen en 11 territoris: El Salvador, Guatemala, República Dominicana, Nicaragua, Mèxic, Equador, Colòmbia, Bolívia, Sierra Leona, Camerun i els Territoris Palestins; també cal assenyalar els projectes de sensibilització realitzats a la Comunitat Valenciana. Els projectes del 2009 estan relacionats amb l’educació, el municipalisme i el desenvolupament local, les infraestructures, la dona, la salut, les emergències i la sensibilització.

En l’Assemblea de Socis de ahir es van ratificar els projectes a desenvolupar durant 2010. Són en total 13 els projectes de cooperació en què es col·laborarà i participarà, tant tècnica com econòmicament, amb les aportacions dels ajuntaments membres durant enguany. L’import dels 13 projectes suposa un total de 1.120.553,05 €. Estos projectes es distribueixen en 8 països: El Salvador, Mèxic,Tanzània, Algeria, Equador, Bolívia, Guinea Bissau; i s’ocupen de sectors com el municipalisme, enfortiment institucional, educació, la salut, l’educació, el desenvolupament comunitari, la dona. També cal incloure en el conjunt dels projectes les iniciatives d’emergència i ajuda humanitària (projecte a Haití) i els projectes de sensibilització a desenvolupar a la Comunitat Valenciana.

Juan Bautista Roselló, Alcalde de Benissa i President del Fons Valencià, ha valorat els resultats del 2009 d’una manera molt positiva i ha remarcat el paper que assumeix des de fa 18 anys el Fons Valencià per la Solidaritat com a entitat que reuneix als ajuntaments que treballen des de la Comunitat Valenciana en cooperació al desenvolupament d’una manera descentralitzada, subratllant el compromís solidari dels ajuntaments i municipis valencians amb els països del Sud.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?