General

Juan Bautista Roselló és triat nou president del Fons Valencià per la Solidaritat

La seu de la Mancomunitat de Municipis de La Costera-La Canal va acollir ahir de vesprada l’Assemblea General Extraordinària de Socis del Fons Valencià per la Solidaritat. En l’ordre del dia figuraven tres punts: la ratificació d’altes de nous socis, l’elecció de la nova Junta Executiva del Fons Valencià i informar als socis sobre les activitats desenvolupades en els darrers mesos.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació sense ànim de lucre que agrupa a més d’un centenar d’ajuntaments del País Valencià i diverses mancomunitats de municipis, que té com a objectiu posar en comú recursos i esforços municipals per contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països empobrits mitjançant un fons econòmic, que servisca per finançar projectes de cooperació al desenvolupament i sensibilització.

L’Assemblea General Extraordinària és l’òrgan que agrupa a tots els socis, i que se celebra amb caràcter extraordinari cada 4 anys per elegir una nova Junta Executiva, que segons marquen els estatuts té un mandat igual al de les entitats locals (4 anys) i que ha de renovar-se després de les eleccions locals i dins dels 6 mesos següents a la constitució dels ajuntaments.

En el primer punt de l’ordre del dia de l’Assemblea es van ratificar els nous ajuntaments socis que s’han incorporat a l’entitat: Albal, Alfàs del Pi, Morella, la Vila Joiosa i Piles.

En el segon punt de l’ordre del dia es va elegir la nova Junta Executiva del Fons Valencià per a la legislatura 2007-2011. La Junta Executiva és l’òrgan de govern i administració del Fons, en ella estan representades totes les formacions polítiques municipals valencianes dels municipis socis. La nova Junta està forma per:

Presidència: Juan Bautista Roselló Tent, Batle de Benissa.
Vicepresidència: Belen Esteve Pina, Batlessa de Montaverner.
Secretaria: Jesús Ferrando Peris, Batle de Benifairó de la Valldigna.
Tresoreria: Emili Mira Quilis, Batle d’Otos.
Vocals: representants dels ajuntaments de Xàtiva, Albaida, Énguera, Castelló de Rugat, Algemesí, Morella, Gandia, L’Alcúdia, Sant Joan d’Alacant, Pego i Estivella.

En tercer lloc es va informar als socis de les activitats i projectes realitzats pel Fons Valencià o en les quals ha participat en els darrers mesos.

Valoracions legislatura 2003-2007

La Junta Executiva del Fons Valencià eixint va fer un balanç molt positiu del treball realitzat en la legislatura 2003-2007, qualificant-lo com a molt important, destacant:

1) Increment del nombre d’ajuntaments i entitats sòcies, passant dels 87 el 2003 als 119 en 2007.

2) Gestió i finançament de més d’un centenar de projectes de cooperació, a través d’organitzacions, associacions i batlies del Sud. Es van destacar projectes com ara el de l’aprovació de la Llei de la Carrera Administrativa a El Salvador, o el suport a projectes municipialistes a El Salvador, Equador o Perú.

3) Tancament de la legislatura amb un balanç econòmic positiu i tots els projectes compromesos al pressupost finançats i pagats al 100%.

4) Increment de la presència i visualització del Fons Valencià i del seu treball entre la societat valenciana i el seu trasllat als mitjans de comunicació.

5) Consolidació de les relacions amb les institucions del País Valencià i l’Estat (Diputacions, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Generalitat Valenciana, Agència Espanyola de Cooperació Internacional), així com la col·laboració amb elles en diversos projectes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?