General

El CIBE qualifica el butlletí municipal com el “NODO de l’alcalde i els seus regidors”

Els regidors del grup CIBE-BLOC han qualificat de “NODO de l’alcalde i els seus regidors” el darrer número del butlletí d’informació municipal conegut com el Riu Rau. Segons l’opinió dels independents, aquesta publicació va en contra de la Llei de Publicitat i Comunicació Institucional aprovada recentment per les Corts Generals perquè es limita a exalçar la tasca del govern i el seu contingut no respon a principis d’interés general. Sols apareixen fotos dels regidors del PP “i la resta de membres de la corporació no existim i els nostres partits tampoc”, afirma Xavi Tro. “Este butlletí”, afegeix, “és un àlbum de fotos de l’alcalde i els seus regidors, del qual encara no sabem quants diners ha costat, ni quants exemplars s’han fet, ni res”.

A més a més, els membres de CIBE sostenen que el contingut del butlletí és “intencionat” perquè no apareixen noticies sobre temes que no “interessen” l’equip de govern com és el sobrecost i la tardança de l’institut, les pujades de sou d’alguns regidors del PP, l’exclusió de subvencions de la Diputació d’Alacant, etc., segons el seu parer. “Pensem que totes estes actuacions, no barates, formen part d’una campanya d’imatge del partit o de promoció de la figura de l’alcalde i l’hauria de pagar el propi partit”, assegura Tro.

CIBE va presentar l’any passat dues mocions per definir un canvi de format del Riu Rau a fi d’obrir-lo a la participació de tot el poble. Així, la seua proposta incloïa deixar un espai per a la informació institucional i un altre per a l’opinió dels grups municipals i de les associacions locals. A més, els independents plantejaven una periodicitat concreta en la publicació del butlletí, mensual o bimensual, “però no quan li convinga als nostres governants. És un butlletí partidista on el PP confón el seu partit amb l’ajuntament”, segons el portaveu independent.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?