General

El CIBE-Bloc suspén la gestió del PP en política lingüística, educació i hisenda

El CIBE-Bloc va criticar ahir la gestió del regidor del PP de Benissa Antonio Torres, que dirigeix els departaments municipals d’Hisenda, Educació i Normalització Lingüística. “En aquesta legislatura, les tres regidories que porta aquest regidor han fet aigües per totes bandes”, van dir ahir els nacionalistes en un comunicat.

En la qüestió econòmica, el CIBE-Bloc va advertir que “lamentablement i com esdevé habitual els últims pressupostos incompleixen la llei i porten més de sis mesos de retard”, un fet que, segons aquest partit, també ha succeït en anteriors exercicis: “mai s’han pogut lliurar els pressupostos a temps i fins i tot en 2005 Benissa no en va tindre”. Per aquest motiu, “el pròxim govern de Benissa es trobarà lligat de mans i peus ja que les arques municipals estan sota mínims”.

Quant al tema educatiu, aquest partit de l’oposició va criticar que “l’institut nou haja costat prop d’1,5 milions d’euros més del que anava a costar inicialment i s’haja inaugurat amb gairebé un any de retard, l’escola Manel Bru cau a trossos i ell (Torres) no s’atreveix a donar la cara. Per altra banda, l’escola d’adults ha hagut d’ocupar amb gairebé un any de retard l’institut vell per la ineficàcia del batle i del regidor d’educació”.

Per fi, pel que fa a la política lingüística, “no podíem esperar res i no s’ha fet res ja que sabem que la promoció i ús de la nostra llengua no li importa gens al PP”. Com a exemples, el CIBE va citar l’oblit en què ha caigut una oficina de promoció d’ús del Valencià, l’avantprojecte de la qual va presentar Torres en 2003 -“després no s’ha sabut res”- , o la falta de compliment d’una moció presentada pels nacionalistes i aprovada per unanimitat per a instal·lar un equip emissor de TV3 al Puig de Na Llorença finançat amb l’ajuda de la resta de pobles de la comarca. Per al CIBE, Benissa s’uneix així a la resta de les institucions governades pel PP que tampoc s’han decidit a defensar el Valencià precisament quan el passat 21 de febrer la UNESCO va celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna per a promoure la diversitat lingüística i defensar les llengües minoritàries.

De 0 a 10, el CIBE posa a Torres una nota d’1 simplement per presentar-se “sense massa ganes” a plens i comissions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?