General

El Bloc tornarà a demanar el pagament del deute de la Generalitat

El Bloc de Benissa presentarà en el pròxim ple ordinari de maig una moció instant a que la Generalitat Valenciana abone en un termini màxim de 6 mesos (abans de començar el mes de gener del 2014), els 904.095,67 euros que deu als ciutadans de Benissa, a dia de hui. i que es normalitze la situació a partir de l’any 2014, posant un límit per llei d’abonament a les administracions locals.

Aquesta moció és identica a la que la formació va presentar al ple de 14 de desembre de 2011, però en aquell moment va rebre el rebuig del batle, Juan Bautista Roselló i de la resta del PP adduint que l’Ajuntament de Benissa i la Generalitat Valenciana, mantenien un deute pràcticament al dia, i que, entre altres coses, aprovar dita moció, anava en contra dels interessos de l’Ajuntament, ja que es donava a la Generalitat, un termini de sis mesos, perquè es posarà al corrent dels pagaments, quan això s’anava a fer molt abans. A la fi, la moció, es va deixar sobre la taula, amb el vot favorable del PP, PSD i CIBE i els vots en contra del PSOE i del Bloc.

Des del Bloc comenten que des d’aquell dia el deute de la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament de Benissa no només no s’ha liquidat, sinó que de fet, ha augmentat considerablement passant, segons dades del mateix Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, de 653.960,21 euros a 904.095,67 euros.

Destaque a més que, sembla, que segons les mateixes paraules del Conseller, les benissers i benisseres tardaran molt a cobrar aquest deute, ja que s’informa que el pagament, es farà segons les disponibilitats de liquiditat de la Generalitat, i es de sobra coneguda per tots, la situació de fallida en la que es troba la màxima institució dels valencians.

Els nacionalistes fan veure a més, que el cobrament d’eixe deute que arriba a prop d’un milió d’euros, suposaria assumir amb total tranquil·litat els 872.000 euros de remanent de tresoreria negatiu que es duu enguany. Enguany ja s’ha assumit, ja que el total era d’1.800.000 euros, i el fet que la Generalitat pagara, permetria augmentar considerablement el capítol d’inversions, de serveis socials, evitar més rebaixes a les subvencions de les associacions benisseres o ajudar amb un pla de creació d’ocupació als quasi 1.000 benissers que a dia de hui no tenen treball.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?