General

El Bloc demanarà al pròxim ple que la Generalitat liquide el deute de 653.960,21 € que té amb l’ajuntament

El portaveu del grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís, Xavi Tro presentarà al pròxim ple ordinari de desembre, a celebrar el dimecres 14, una moció on demana que en un termini no superior a 6 mesos la Generalitat Valenciana liquide el deute que té amb l’Ajuntament de Benissa i per tant amb les benisseres i els benissers i que puja a 653.960,21 euros, alhora que es normalitze esta situació a partir de l’any 2012, posant un límit per llei d’abonament a les administracions locals.

Aquests 653.960,21 euros que deu la Generalitat estan dividits en 379.579 que deuen en concepte de subvencions i 274.381,21 en concepte de reintegrament per préstecs (informació actualitzada a dia 14 de novembre de 2011). En eixe sentit, el consistori benisser s’ha vist obligat a avançar part d’eixa quantitat, en conceptes per exemple de sous dels alumnes, professors i direcció tècnica i administrativa de l’Escola – Taller de Benissa, així com avançar despeses que anaven cofinançades amb altres administracions, en aquest cas la Generalitat Valenciana.

El deute de la Generalitat hipoteca el correcte funcionament de les administracions locals per manca de recursos. La situació se suma a la ja de per sí complicada situació econòmica i posa en perill el normal funcionament de les administracions locals i de la xicoteta i mitjana empresa dels pobles.

Xavi Tro ha comentar que “Els ciutadans i ciutadanes de Benissa no han de carregar amb les conseqüències de l’ineficient gestió dels diners dels valencians i valencianes en l’anterior legislatura presidida per Francisco Camps, a punt de ser jutjat per diferents delictes, i ara pel nou President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra. Els 15 anys de govern del PP han dut com a conseqüència una herència d’un deute del 10% del PIB (Producte Interior Brut) valencià, encapçalant el rànquing negatiu de l’estat espanyol. En total el deute valencià suma 20.547 milions d’euros.

El govern del Partit Popular ha construït un sistema on ingressa 770 milions d’euros al mes i en gasta 1100. Un deute acumulat en temps de bonança i que ara lastra la recuperació de l’economia valenciana que provoca que els valencians liderem les xifres de desocupació, amb una xifra sense precedents del 24%, per damunt del 21% espanyol.

És evident que les i els ciutadans de Benissa no són de cap manera els que han de carregar amb esta herència i per tant demanem que estos diners que se’ns deuen siguen liquidats abans d’acabar el mes de maig del pròxim any ha sentenciat el regidor de la coalició COMPROMÍS”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?