General

El batle subscriu a Brusel·les el pacte europeu de batles per a l’estalvi energètic i la reducció de CO2

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló i el regidor de Medi Ambient, José María Serna, es van desplaçar ahir a Brussel·les, a les Institucions Europees, per a subscriure el poble de Benissa al Pacte de Batles i signar els compromisos corresponents en matèria energètica.

Segons paraules de Roselló, “ha sigut una trobada molt fructífera. Hem estat asseguts amb batles de ciutats tan importants com Madrid, València, Hamburg, Riga o Budapest, en un acte històric al Parlament Europeu, en què han estat presents a més, José Manuel Barroso, president de la Comissió Europea i el Comissari de l’Energia, Andris Piebalgs”.

En total s’han reunit 250 batles de tota Europa amb la intenció de crear una xarxa permanent d’intercanvi de bones pràctiques i d’aplicació a través d’aquestes ciutats i més enllà, per a millorar l’eficiència energètica en l’entorn urbà.

Benissa ha sigut l’únic municipi de la província d’Alacant que ha subscrit aquest copromís. Si que ho han fet altres ciutats de la resta del País Valencià, com València, Castelló, Paterna i Pobla de la Vallbona.

Després de la signatura del pacte, els regidors benissers van tindre l’oportunitat de conèixer la seu de la Fundació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, on van ser assessorats sobre com sol·licitar subvencions i ajudes dels pressupostos europeus per a projectes locals. Allí es van reunir amb Juan Manuel Revuelta, Director de l’Oficina de la CV a Brussel·les i Rafael Ripoll, Secretari Autònomic de Relacions amb la Unió Europea.

El batle de Benissa ha remarcat, a més, que “ha sigut una gran oportunitat que Benissa haja estat en la sessió constitutiva i fundacional del Pacte dels Batles per l’energia sostenible. Una aposta i compromís per a la reducció de les emissions de CO2 i per la utilització de les energies renovables”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?