General

El batle acusa l’oposició de trencar un taüt perquè la premsa fera fotos del cadàver

El 18 d’agost el batle, Juan Bautista Roselló, va insinuar que les imatges publicades per aquest diari de l’interior del cementeri vell havien estat manipulades, insinuant fins i tot que algú havia col·locat el crani que apareixia en la fotografia per a poder captar la instantània realitzada pel reporter gràfic de Levante d’Alacant. En el ple del passat dimarts a la nit la tesi del batle va canviar i va acusar directament els grups de l’oposició de trencar el taüt perquè aquest mitjà poguera fer la fotografia.

“Es veu que les famoses fotos o imatges dels ossos de la parcel·la en excavació no eren prou vistoses i van optar per anar a la zona de dalt, a la qual està prohibit l’accés, i fer unes fotos més adequades per a ferir la sensibilitat, arribant a trencar el taüt i descobrint a la pobra persona que estava allí descansant”, va dir literalment.

De fet, per al batle és almenys igual de greu “la forma en què ho han manipulat” PSOE i CIBE-Bloc que la pròpia aparició de desenes d’ossos humans i el seu escampament pel terme.

Amb tot, la profanació de cadàvers i violació de sepultures -suposats delictes pels quals sí està denunciat el propietari de la parcel·la- no va ser el centre de l’argumentació de Juan Bautista Roselló en relació amb la crisi del cementeri vell. El batle popular va explicar, ajudat de documents i plànols, que la reparcel·lació del pla on està el cementeri elaborat sota el govern d’Isidor Mollà -actual portaveu del CIBE-Bloc- va ser realitzada amb l’objectiu de beneficiar a qui en l’actualitat és regidor de la coalició David Ivars, qui no va estar present al ple.

A més, amb la divisió territorial de 1998 el cementeri vell va passar de zona verda a convertir-se en “dos solars”, va assenyalar el batle, i “es va perjudicar el propietari de la parcel·la actual” que va perdre metres i drets edificables. En aquest sentit, Mollà va defensar que la llavors COPUT va obligar a qualificar com a dotacional el cementeri perquè el nou de Canor encara no estava autoritzat. “No ha explicat al poble que va ser vosté qui li va donar la parcel·la al propietari”, li va recordar al batle el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera. Quan va ser aprovat definitivament el PAI del Pla de Bonaire la parcel·la en què han eixit les restes humanes era de propietat municipal i en 2001 en una comissió de govern el PP, el socialista Jaime Castells i l’exindependent Ana Ronda van donar llum verda a la permuta per la qual el terrenys va passar a mans privades.

D’aquesta manera l’amo actual va sol·licitar una llicència d’obres i va ser així com va iniciar l’excavació d’un aparcament subterrani que ha remogut les restes. CIBE-Bloc va presentar una moció perquè se li retirara la llicència però el PP la va rebutjar. També va ser desestimada una altra del PSOE que demanava que un expert coordinara la devolució de les restes espargides pel municipi al seu lloc original. Els populars van argumentar que la tasca de recollida s’està fent des del primer dia i van dir que canviar la parcel·la no pot decidir-se mitjançant una moció.

Per cert, el batle va dir que durant tota la crisi Benissa no ha tingut regidor del cementeri ja que en cessar Josefa del Valle no hi va haver un nou nomenament. En acabar, el batle va sorprendre a tots en nomenar a la regidora del PP, Josefina Ivars, nova regidora de cementeris. Tant els regidors del PSPV com del CIBE-Bloc no van acceptar el nomenament de Josefina Ivars.

Ambdós grups polítics consideren que ella “ha estat un de les responsables directes que a dia de hui s’hagen profanat les restes mortals dels benissers del segle passat ja que va signar i va estar present en la Comissió de govern de 2001”.

Després del polèmic debat i el llarg ple el batle es va valdre del seu vot de qualitat per a evitar que la moció de l’oposició rebera el suport necessari.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?