General

El 7 de juny tindrà lloc la I Jornada sobre el riurau

El dia 7 de juny tindrà lloc a la Seu Universitària de Benissa la I Jornada sobre El riurau, un dels símbols arquitectònics i històrics que identifiquen la personalitat dels pobles de la Marina Alta.

El regidor de Cultura, Jaume Ortolà, ha remarcat l’interés de moltes persones i col·lectius de la comarca a realitzar aquesta jornada en la qual hi haurà conferències, visites a riuraus del poble i intervencions musicals. Ortolà ha dit que “el riurau és un element molt emblemàtic i viu encara, encara que haja perdut les seues funcions agrícoles i rurals. És necessari reforçar-lo i donar-li un valor més gran a aquest patrimoni”.

En aquesta jornada s’han implicat membres del Col·lectiu El Runar, el representant del qual, Ángel Ibáñez , ha comentat la necessitat de preservar i donar-li un ús al riurau mitjançant el turisme, que és el motor econòmic que tenim en aquest moment a la comarca.

També l’associació Riurausvius està darrere d’aquesta gran idea. El seu representant, Lluís Fornés, ha comentat que des de la seua associació i gràcies a la col·laboració del Consell València de Cultura, s’està intentat portar a terme la creació d’un catàleg de riuraus del País Valencià. Un treball dur en què es necessitaran multitud de col·laboradors, però que servirà per a enriquir els pocs estudis que existeixen sobre aquests elements arquitectònics.

Totes les persones interessades a participar en aquesta jornada poden fer-ho de forma gratuïta al Departament de Cultura de l’Ajuntament de Benissa, emplenant una fitxa d’inscripció abans del 30 de maig. L’aforament és limitat i la Seu Universitària lliurarà un certificat d’assistència a tots els participants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?