General

Denuncien l’abocament de residus perillosos a Canor

L'abocament de planxes d'uralita a Canor
L’abocament de planxes d’uralita a Canor

La Guàrdia Civil ha iniciat diligències després que uns veïns Benissa hagen denunciat abocaments il·legals a la zona de Canor. Un grup de ciutadans van informar ahir a la policia local de Benissa i al Seprona sobre l’abocament de material contaminant, làmines de teulada d’uralita vella, en uns contenidors situats al Camí Vell de València. Un material cancerigen, en contindre amiant, que com els va informar la Guàrdia Civil es tracta d’una pràctica que és considerada com a delicte greu.

Posat en coneixement l’ajuntament d’aquesta actuació, l’empresa pública, Benissa Impuls, responsable de la recollida de residus i l’Ecoparc Municipal, contactarà amb una empresa especialitzada, perquè duga a terme la retirada d’aquests residus perillosos, com confirma el batle, Arturo Poquet.

El batle ha aprofitat per a fer una crida de conscienciació a la població sobre els abocaments il·legals, ja que en aquestes dates s’ha detectat un augment d’abocaments indeguts en diferents punts del terme municipal de Benissa.

Un treball extra per a l’empresa municipal, quan, com recorda el batle, Benissa compta amb un servei públic de recollida i depòsit de material voluminosos que es vol rebutjar i no té cabuda als contenidors de fem.

No és el cas de les planxes d’uralita, com les que han suscitat la denúncia veïnal, que com insisteix el batle han de ser retirades per empreses especialitzades. En el cas que ens ocupa, si no es localitza l’autor de l’abocament, serà el mateix ajuntament qui es farà càrrec d’aquests treballs, a través d’una empresa, perquè com remarca Poquet, no es pot posar en risc la població.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 14 de juliol de 2021 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?