General

Crítiques ciutadanes per la “reacció tardana” de l’Ajuntament en el tancament de les instal·lacions públiques de Benissa enfront de la COVID

Parc de la Glorieta Dolors Piera
Parc de la Glorieta Dolors Piera

Divendres passat, dia 15 de gener, l’Ajuntament de Benissa va fer públic a través d’un bàndol municipal el “tancament de tots els parcs públics municipals i les instal·lacions esportives”. Un moment que alguns veïns han entès com a “tard”, per a reaccionar a les xifres de contagis per COVID que està afectant tant la Marina Alta com a les persones que viuen a Benissa.

En el mateix canal de Facebook de l’Ajuntament, algunes persones lamenten que “s’ha esperat massa a actuar” o que “els contagis succeeixen als parcs infantils”.
La regidora de Compromís, Mari Carme Ronda, també instava en aquest mateix canal que “s’especifique millor” cada espai que s’haja tancat, preguntant si “la Font de la Plaça es tancarà?”.

Mentre que a Benissa es va decidir tancar els parcs i instal·lacions esportives aquest divendres 15 de gener, a Teulada es va prendre aquesta mateixa decisió el passat 5 de gener i a Calp el 4 de gener, 10 i 11 dies abans, respectivament.

Altres fonts pròximes a l’Ajuntament lamentaven que “es troba a faltar més comunicació pedagògica, en tres dies s’ha duplicat la incidència i no es veu molt missatge sobre això, falta més sensibilització cap a la població”.

Seguint amb l’exemple de Teulada i Calp, les seues alcaldesses han sigut notícia en els últims dies per demanar ser part de la solució, instant a la Conselleria a tancar perimetralment la població (a Teulada) o que se suspenguen les classes presencials en els centres educatius i es realitzen de manera telemàtica (a Calp).

Les xifres comunicades divendres passat per la Conselleria de Sanitat eren una clara crida a continuar extremant les precaucions. Tal com informàrem en Infobenissa aquest mateix dia, segons dades de la Generalitat, a data 13 de gener s’observa que existeix a Benissa una taxa d’incidència de 1.399,36 casos per cada 100.000 habitants.

Així les coses, Benissa presenta la segona xifra d’incidència més elevada de la Marina Alta, només superada per Orba (2.851,89 casos per cada 100.000 habitants). Unes dades que han anat en augment i gairebé es veuen duplicades des del 10 de gener, data en la qual la taxa d’incidència era de 781,46 casos per cada 100.000 habitants.

El creixement de casos ha tingut un especial creixement a Benissa, on es comptabilitzen 79 nous casos de contagi i una nova persona morta, arribant a la xifra total de 6, des que va començar la pandèmia.

Només Orba, Benissa, Ondara i Dénia superen els mil casos en taxa d’incidència, mentre que en la xifra de nous CASOS Benissa és també segona (79), pels 109 nous contagis a Dénia, 52 a Xàbia, 36 a Ondara, 24 a Calp o 22 a Teulada.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?