General

Compromís traslladarà a Madrid la preocupació per les actuacions a executar en el litoral de Benissa

La Cala de l'Advocat
La Cala de l’Advocat

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat que traslladarà al Govern Estatal la preocupació existent a Benissa davant les actuacions que Costes maneja per a actuar al litoral de la localitat, en concret a la cala Advocat, després del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament benisser, i que comptaria amb el beneplàcit de la Direcció General de Costes i la Mar, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Així ho ha assegurat el mateix Mulet després d’entrevistar-se amb la regidora de Compromís a l’Ajuntament de Benissa, Mari Carme Ronda. La regidora valencianista ha assenyalat que les propostes presentades, i que actualment es troben exposades al públic al Centre d’Art Taller d’Ivars, “són molt agressives i de fort caràcter urbà”, tot el contrari, ha incidit Ronda, a una efectiva protecció i conservació del fràgil espai natural del litoral de Benissa.

El senador ha remarcat que segur que existeixen altres alternatives per a aquest punt del litoral, molt menys agressiva amb l’entorn. I es compromet a fer un seguiment del projecte.

Ronda ha recordat que des de l’executiu local, PP i CIBE, es va dir que amb aquest concurs es pretenia recaptar projectes per a renaturalitzar la cala, no obstant això, comenta la regidora, de les 30 propostes rebudes, cap d’elles respecta ni naturalitza res, més aviat tot el contrari, conclou.

La representant de la coalició a Benissa ha alertat que “hauria d’haver-se tingut més en compte els aspectes ambientals i la participació d’experts en aquesta matèria perquè les propostes arquitectòniques rebudes evitaren intervencions agressives i renaturalitzaren veritablement l’espai”. En la seua opinió la de l’Advocat és una cala xicoteta, ja fortament transformada, però amb zones naturals, en les quals justament es proposa la creació de noves platges que les transfiguren i soterren, no corresponent-se amb les característiques naturals del litoral de Benissa.

Per la Participació Ciutadana

Mulet i Ronda han reclamat que “la ciutadania siga consultada” en el cas que les administracions implicades en el projecte continuen amb les seues intencions d’actuar segons el concurs d’idees.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 3 d’agost de 2022 a marinaalta.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?