General

Compromís denúncia al batle de Benissa per “absentar-se del seu lloc de treball” per a acudir a Fitur

Compromís per Benissa

En un comunicat, Compromís Benissa assegura haver registrat una denúncia per registre d’entrada ahir a l’ajuntament manifestant que «el batle de Benissa, Arturo Poquet, ha abandonat les seues funcions i obligacions deixant l’ajuntament paralitzat» en haver-se absentat per a acudir a FITUR.

Segons detalla la formació valencianista, la persona que ostentava el càrrec de Secretària General de Benissa va renunciar al seu lloc de treball el passat 17 de gener, deixant aquest lloc vacant. Compromís qualifica d’irregular la situació perquè consideren que «la Secretària General és la màxima responsable administrativa de l’Ajuntament i, abans de la seua renúncia, no va deixar cap proposta de nomenament signada per a la seua substitució».

Així doncs, Compromís titlla d’il·legal «el decret nomenant la secretària accidental per al nomenament de la substitució de l’alcalde», perquè «segons el Reglament Orgànic Municipal (ROM) (en la seua disposició addicional tercera), tots els decrets han d’anar obligatòriament signats per la Secretària General i l’Alcaldia i/o el regidor delegat». A més, basant-se en aquesta afirmació, els valencianistes consideren també «nul·la de ple dret» la convocatòria del ple ordinari de gener.

En declaracions per a Lamarinaalta.com, el batle de Benissa ha considerat aquestes afirmacions falses i que sí que s’han complit tots els passos per a validar el procés. «Es va comunicar a la Direcció General de l’Administració local la renúncia de la Secretària General, tramitant així l’ocupació d’eixe lloc». Segons Poquet, això es va publicar al Butlletí Oficial de la Província i mentre es duia a terme tot el procés, «es va nomenar un funcionari de l’Ajuntament com a Secretari accidental en funcions que duguera a terme totes les gestions de convocar als òrgans democràtics i per als tràmits urgents» i afirma també haver nomenat «com a alcaldessa en funcions a través d’un decret a la Tercera tinenta de Batle, Josefa Bertomeu Ivars» abans d’absentar-se de la localitat.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 26 de gener de 2024 a lamarinaalta.com


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?