General

Compromís Benissa denuncia la falta de compromís pel valencià per part del Govern de Benissa

Compromís Benissa ha reivindicat mitjançant xarxes socials la discriminació del valencià després que l’Ajuntament de Benissa col·locara una estructura en una de les redones del poble amb el cartell “SPORT CITY”.

Des de la formació valencianista denuncien que no és el primer cartell o símbol a Benissa escrit en un idioma no oficial, ja que fa uns anys l’Ajuntament va senyalitzar les zones properes als col·legis municipals amb les marques “Kiss and go”.

Per al partit taronja, sol ser una cosa habitual que el govern local prioritze l’anglès, menyspreant el valencià, la llengua materna dels veïns i veïnes. Lamenten que en compte de Sport City, no hagueren posat, per exemple “Benissa, ciutat esportiva”. “Per què emprar una llengua estrangera si tenim la nostra pròpia?”, es pregunten.

La filòloga, professora de valencià i número tres per Compromís a la llista local ha defensat que “a Compromís Benissa volem viure plenament en valencià i lluitarem per preservar i defensar sempre els nostres drets lingüístics”.

Execució de les trobades d’Escola en valencià a Benissa

En aquest sentit, des de Compromís defensen que fa sols un parell de setmanes es van celebrar les Trobades d’Escoles en valencià a Benissa quasi trenta anys després. El seu èxit va ser possible gràcies al compromís que els benissers i benisseres tenen amb el valencià. Des del grup valencianista reiteren que el Govern municipal, i en particular el PP, hauria d’aprendre d’aquestes accions i començar a respectar i involucrar-se per la protecció de la nostra llengua i cultura pròpies.

El valencià, durant els governs anteriors del PP, sempre ha estat relegat a un segon pla, deixant la llengua sota mínims i provocant el retrocés en les aules. La situació ha canviat des que Compromís gestiona la Conselleria d’Educació i ha pogut apostar per polítiques que desenvolupen i protegeixen el valencià.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?