General

Tanquen la web de l’IES Josep Iborra de Benissa

Captura de pantalla de la web de l'IES Josep Iborra
Captura de pantalla de la web de l'IES Josep Iborra

La pàgina web de l’Institut Josep Iborra de Benissa es troba inacessible des de les 10.30h d’aquest matí. Segons informen fonts de l’institut, des del SAI (Servei d’Assesoria Informàtica de la Generalitat) s’han posat en contacte amb el centre per a anunciar que s’havia suspés indefinidament el compte donat que hi havia un trànsit de dades elevat -d’unes 800.000 visites al dia segons informa Vilaweb-, la qual cosa podria haver comportat la caiguda del servidor http://webcentres.edu.gva.es que allotja bona part de les webs dels centres educatius valencians. Segons els tècnics s’està treballant en resoldre l’incidència, sense poder fixar una data per a la seua resolució. No obstant això, des del centre indiquen que fins just abans de la telefonada del SAI els alumnes estaven treballant correctament amb la web sense que res fera pensar que hi haguera una sobrecàrrega.

Es dóna la curiositat que ahir per la nit es va publicar a la web de l’institut la informació sobre la concentració a favor dels drets socials i els serveis públics que tindrà lloc demà dijous 23 de febrer a les 19.00h davant l’Ajuntament de Benissa i a la qual s’havia sumat l’institut. La web de l’IES Josep Iborra també havia publicat els últims dies notícies sobre la falta de recursos econòmics del centre i diferents articles d’opinió sobre les retallades en l’educació pública que està portant a terme la Generalitat Valenciana.

La suspensió de la web afecta també els estudiants ja que 6 plataformes d’autoaprenentatge Moodle amb les quals treballaven normalment els alumnes del centre han quedat també inaccessibles.

Només donar-se a conèixer la notícia, les xarxes socials se n’han fet ressó. A Facebook han aparegut captures de pantalla on es pot llegir “This account has been suspended” mentre que a Twitter han aparegut diferents missatges amb els hashtags #iesjosepiborra i #primaveravalenciana, hashtag aquest últim que va nàixer arran de les últimes manifestacions d’estudiants de l’IES Lluís Vives de València.

Des de l’IES Josep Iborra, davant la impossibilitat de fer-ho des de la seua web, fan una crida a tota la població de Benissa a sumar-se a la concentració d’aquest dijous davant l’Ajuntament. Des de l’esdeveniment de facebook s’informa als participants a assistir amb xiulets, calderos o qualsevol cosa que faça soroll. La Plataforma pels Drets Socials de Benissa, organitzadora de l’acte, també convida a tota la gent perquè tots els dilluns a les 21.00h isquen als balcons i teressases de les seues cases per fer soroll i penjar pancartes contra les retallades.

Actualització 1: El servei de la web s’ha reestablert a les 17.50h. Esperem tindre més informació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?