General

L’Institut Josep Iborra anuncia noves mobilitzacions

No a les retallades!

Els membres de la comunitat educativa de Benissa continuen amb les accions previstes per a manifestar el seu rebuig davant de les retallades per part del Consell en els serveis públics. Així, tant alumnes com professors han organitzat un seguit d’activitats per tal de fer visible aquest rebuig i al mateix temps informar els benissers de quines són les accions i quins són els motius pels que es duen a terme.

La primera acció serà aquesta setmana, el proper dijous 16 de febrer. Es tracta d’una vaga dels estudiants de l’Institut Josep Iborra, convocada pel Sindicat d’Estudiants a tot el País Valencià.

La setmana que ve hi haurà dues accions. La primera, dilluns 20 de febrer, es farà una tancada informativa a la cantina de l’Institut Josep Iborra, des de les 19.30h fins a les 22.00h. El motiu de la tancada és informar a les famílies que així ho desitgen de com afecten les retallades a l’institut benisser. Els professors conviden a tots els assistents a dur-se l’entrepà a la tancada. Després, el proper dijous 23 de febrer, a les 19.00h, hi ha convocada una concentració de tota la comunitat educativa a l’Ajuntament de Benissa.

A més, continuen les concentracions que realitzen professors i alumnes cada dijous a les 13.00h a les portes del centre, a l’Avinguda de Madrid.

A continuació, reproduim la informació que ens han fet arribar amb informació sobre les retallades i que pot resultar d’interés. També podeu trobar-ho a la secció de la Cambra.


A l’atenció dels pares i mares de l’alumnat de l’IES Josep Iborra de Benissa

Com a responsables i interessats en el futur dels vostres fills, tenim l’obligació d’informar-vos de la situació en la qual ens trobem per les retallades imposades a nivell general i per la greu situació econòmica en què es troba el nostre Centre.

RETALLADES

 • Afecten les beques i el transport escolar.
  • Les ajudes de transport individual del curs 2010/11 i 2011/12 no han estat cobrades.
  • Les beques d’ajudes de llibres no han estat pagades i estan endarrerint-se les convocatòries per al curs actual.
 • Retalls en la plantilla de professors, que comportaran les següents conseqüències:
  1. Augmentarà la ràtio alumne/professor. El que significa que hi haurà un major nombre d’alumnes per cada professor. Si abans eren aproximadament 25 alumnes per aula, ara en seran més de 30. Açò afectarà també el treball del tutor i pot fer augmentar el fracàs escolar.
  2. El professorat que, per qualsevol motiu, estiga de baixa no serà substituït. Cosa que implica que els alumnes estaran desatesos en l’assignatura. Tampoc es cobriran les vacants que isquen a principi de curs.
 • Desaparició de la majoria de programes educatius per a tendre les necessitats de cada alumne. Entre ells estan:
  1. Els desdoblaments en assignatures bàsiques com matemàtiques, castellà, valencià o anglés.
   Fins ara, en una classe de 30 alumnes, quan es fa un desdoblament, 15 van amb un professor i 15 amb l’altre, millorant l’atenció i la qualitat de l’ensenyament. Com que no hi haurà desdoblaments, els 30 alumnes estaran junts a l’aula amb un sol professor.
  2. Programes PASE i compensatòria. Aquests programes tracten d’ajudar, fora de l’aula, els alumnes nouvinguts, que desconeixen les llengües. Sense aquests programes, l’alumnat estranger es quedarà dins l’aula amb la resta de companys, cosa que suposarà un endarreriment en la progressió del grup.
  3. PDC: És un programa adreçat a l’alumnat amb dificultats per a seguir el ritme normal d’una classe. Amb aquest programa/adaptació se’ls facilita l’obtenció del graduat escolar. A més de desaparéixer aquests programes que ja tenim, tampoc se n’incorporaran de nous.

Per tot açò, el Claustre de professors vos convida a la TANCADA que farem el proper dilluns, 20 DE FEBRER, a la cantina del centre, de 19.30 a 22h com a una de les mesures d’actuació davant de l’ATAC A L’ENSENYAMENT PÚBLIC , i on aprofitarem per fer un intercanvi d’opinions.

Porteu-vos un entrepà!!!
SI VOS INTERRESSA L’EDUCACIÓ DELS VOSTRES FILLS, VENIU!!!!!
Benissa, 14 de febrer de 2012


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?