General

Calp i Benissa prenen mesures en el barranc del Quisi: senyals de perill i tanques per a tallar el pas

Un agent en el punt entre Benissa i Calp on es va produir l'incident de setembre
Un agent en el punt entre Benissa i Calp on es va produir l’incident de setembre

Senyals de perill per pas amb aigua en els dos sentits de la marxa, així com dos tanques que impedisquen l’accés quan es decrete un avís de preemergència per pluges de nivell groc. Aquestes són algunes de les mesures que els ajuntaments de Calp i Benissa han pres per a millorar la seguretat a la zona del barranc del Quisi, una àrea que comparteixen els dos municipis i que suposa un perill quan plou intensament.

Així, eixe camí entre les dos localitats és utilitzat cada vegada amb major intensitat per a desplaçar-se entre els dos municipis. No obstant això la zona pateix regularment vingudes d’aigua, cada vegada amb major intensitat. De fet, una d’elles ocorreguda el mes de setembre passat va provocar la defunció d’un agent de la policia local en acte de servei. Cal recordar que l’agent Manuel Policarpo va morir en tractar del rescatar un vehicle que estava sent arrossegat pel riu amb una persona al seu interior.

Segons va explicar l’Ajuntament de Calp, el paviment que creua el barranc es troba en “molt mal estat”; el que s’uneix a uns episodis de pluges “cada vegada més intenses”, per la qual cosa es requereix solucions per part de les administracions competents.

Per això els dos batles han acordat amb caràcter urgent la instal·lació, al camí del Quisi a l’altura del barranc, de senyals de perill per pas amb aigua, en els dos sentits de la marxa, així com dos tanques que impedisquen l’accés de qualsevol vehicle cada vegada que per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant Emergències es decrete un avís de preemergència per pluges de nivell groc. Seran les policies locals dels dos municipis les responsables d’abaixar la tanca. D’aquesta manera s’evitarà el trànsit de vehicles en la zona davant el risc de pluges.

Amb tot, els batles de Benissa, Arturo Poquet, i Calp, Ana Sala, han remés conjuntament un escrit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a sol·licitar que des d’aquesta entitat es realitzen les obres necessàries per a millorar i garantir la seguretat en l’encreuament entre els dos municipis pel barranc del Quisi. El document remés exposa que ja en els plànols cadastrals de 1961 apareix representat gràficament l’anomenat “camí del Quisi” de Calp a Benissa. Eixe camí travessa el barranc del Quisi que delimita els dos termes municipals.

Els batles consideren la necessitat d’adoptar les mesures oportunes per a garantir la seguretat de les persones i béns en “episodis de pluges de categoria no extraordinària a la nostra comarca”; per això se sol·licita a la CHX que duga a terme les obres necessàries per a la millora i seguretat de les persones que creuen el barranc del Quisi per a desplaçar-se entre els dos municipis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?