General

Callosa cerca suports perquè el Consell autoritze un projecte urbanístic a la serra de Bèrnia

Simulació d'una casa al PAI de Bèrnia
Simulació d’una casa al PAI de Bèrnia

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià cerca el suport dels veïns per a aconseguir que la Generalitat autoritze un gran projecte urbanístic que planeja des de fa anys sobre el PAI Anibits-Margequivir, en plena serra de Bèrnia. Una actuació que contempla el desenvolupament d’un miler de cases, un establiment hoteler amb 80 places i dos camps de golf.

El projecte no està exempt de polèmica ja que fins a en dos ocasions ha sigut tombat pels tribunals, davant sengles denúncies d’un grup ecologista i un particular. No obstant açò, la corporació municipal està convençuda que l’execució d’aquest PAI serà la fi de tots els seus mals. Els regidors de tot l’Ajuntament es van donar cita dilluns passat per la nit en una assemblea popular on es va explicar als veïns que el projecte “durà amb ell la creació de llocs de treball, tant directes com indirectes, i obrirà la porta a un nou mercat turístic per explotar que serà molt beneficiós per a Callosa” i també es va incidir en l’impacte del mateix pel que fa al creixement demogràfic de la localitat. “Un projecte d’aquesta envergadura frenarà el retrocés que està experimentant Callosa en els últims anys, amb un descens de 356 empadronaments des de 1991”.

Nombroses persones van assistir a la presentació del projecte i van poder debatre els seus detalls. Una gran majoria dels assistents es va postular a favor d’una actuació urbanística, van informar des de l’Ajuntament. De fet, a l’eixida de la reunió es va emplaçar els assistents a signar per a mostrar el seu suport al macroprojecte. No cal oblidar que, en aquests moments, el Consistori està a l’espera que el Consell trasllade un document d’abast on assenyale les pautes a seguir en el desenvolupament del PAI. Un escrit que, segons el seu contingut, podria modificar el seu plantejament inicial.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?