General

Benissa, un dels 5 pobles valencians on s’identificaran víctimes de la Guerra Civil i del franquisme

Terreny del Cementeri Vell del Pla de Bonet
Terreny del Cementeri Vell del Pla de Bonet

La Conselleria de Justícia va avançar ahir, dilluns 21, que Benissa serà un dels 5 pobles on es realitzaran exhumacions per a identificar víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. Aquesta acció està prevista que s’inicie el pròxim mes de març, data en què començaran els treballs en l’antic Cementeri del Pla de Bonet.

Uns mesos enrere, la Conselleria de Justícia va sol·licitar als pobles valencians que facilitaren informació i catalogació de casos de foses comunes. Des de l’Ajuntament de Benissa es va consultar al Casal Cultural de Benissa, associació que ja realitza distintes accions per a recuperar la memòria dels Brigadistes Internacionals que acudiren a la Guerra Civil per a combatre el feixisme des del bàndol republicà.

Benissa i Monòver van ser els dos pobles d’Alacant que facilitaren aquesta informació, que ara donarà pas als treballs d’exhumació dels 5 brigadistes que encara es troben al cementeri antic de Benissa i la seua identificació junt als altres 5 que ja van ser traslladats l’any 2001 al nou cementeri municipal. Els altres municipis on es realitzaran tasques d’identificació seran Castelló, Paterna i Godella.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?