General

Benissa fa una crida per a arreplegar fotos i material sobre la Guerra Civil

Fotos del Batalló Alicante Rojo
Fotos del Batalló Alicante Rojo

La Regidoria de Cultura de Benissa, amb motiu de la propera publicació del llibre guanyador dels “Premi 25 d’Abril de 2014”, en la modalitat d’investigació, “Fer la guerra. Diccionari i testimonis dels combatents de Benissa en la Guerra Civil 1936-1939”, vol iniciar un projecte que arreplegue la memòria fotogràfica i documental dels benissers que van estar a la Guerra. És interessant qualsevol foto d’algun familiar que va estar a la guerra, principalment si està vestit de militar; així com cartes enviades des del front o des de Benissa, i documents militars.

No és necessari que les persones que apareixen a les fotografies o escriguen el document siguen conegudes per la persona que aporte el material, només les ganes d’aportar un granet d’arena per a reconstruir la memòria de Benissa.

Es pot també fer un dibuix esquemàtic on s’assenyale cada persona que apareix a les fotografies. Com més indicacions es donen més fàcil serà fer el treball per a catalogar-les. No cal tindre por a equivocar-se de noms o llocs, simplement amb que s’assenyale “pot ser”, “possiblement”… es tracte d’algú o algun lloc és suficient.

No passa res si la fotografia no està presa a Benissa (per exemple en el front de Guadalajara, Madrid, Ebre…) o si els que apareixen no són de Benissa però la fotografia està feta dins del municipi de Benissa (per exemple veïns dels pobles del costat o Internacionals). Precisament aquestes fotos són les interessants.

Cal portar-les abans del 27 de Juny al Centre Cultural en horari de 9.00h a 15.00h. Les fotografies i documents s’incorporaran al llibre sobre els soldats de Benissa i així es podrà recordar sempre als familiars que van passar aquesta guerra.

Més informació en el departament de Cultura. Telèfon 96 573 13 13.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?