General

Benissa reforma una casa del s. XVII per a convertir-la en museu però la té tancada al públic

Els grups de l’oposició de Benissa, el CIBE-Bloc, el PSOE i la regidora Josefa del VallE, li van recriminar al PP, en el ple celebrat el dimarts, els diners que està desemborsant per una casa, llogada per l’ajuntament, i que manté tancada, sense donar-li cap ús. Es tracta de la casa coneguda com a “dels Cabrera-Abargues”, protegida en la Pla General per ser una de les cases senyorials més impressionants del casc històric de Benissa. Se situa al carrer Verge dels Desemparats i data del segle XVII encara que va ser reformada cap a 1940. El gran valor de la casa va fer que l’anterior regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benissa, Ana Ronda, signara un conveni amb els propietaris amb la intenció de convertir-la en casa museu. Després, durant l’actual mandat, el PP va iniciar les obres de reforma, ja que l’immoble presentava goteres i altres desperfectes pel pas dels anys. A més, es va netejar i es va condicionar amb l’objectiu de convertir-la en un museu visitable.

Despesa de lloguer

No obstant això, l’Ajuntament de Benissa porta gastats uns 9.600 euros tan sols en l’arrendament d’aquesta casa sense que haja estat oberta al públic. De fet, el consistori paga al voltant de 200 euros mensuals als propietaris per llogar-la. Quantitat a la qual se sumarien les despeses de manteniment i reforma.

El regidor del CIBE-Bloc, David Ivars, va alertar que el mes de juliol vinent finalitza el contracte de lloguer amb els propietaris i només es podrà renovar si aquests donen el seu consentiment.

Unes critiques, de les quals el batle, Juan Bautista Roselló, es va defensar afirmant que a dia d’avui l’immoble no presenta les garanties de seguretat mínimes per a ser obert, agregant que si s’aprovara la seua obertura al públic l’oposició seria la primera a denunciar aquesta decisió.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?