General

Benissa recupera l’únic escorxador de la comarca després d’aconseguir que la UE l’homologue

L’únic escorxador de la Marina Alta, que és municipal i està a Benissa, obrirà de nou en breu i oferirà als ramaders de la comarca un servei del qual s’han vist privats durant els dos últims anys. Aquest escorxador, que va començar a funcionar en 1974, s’ha condicionat ara. Les obres han estat molt ambicioses, ja que no era fàcil complir tots els requisits que exigiria la Conselleria de Sanitat i la Unió Europea.

“Era necessària una inversió forta i complir rigorosament les condicions sanitàries, però ho hem aconseguit i l’escorxador ja està homologat per la Comunitat Europea i per fi podem obrir-lo de nou”, va destacar ahir el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló. El batle també va indicar que per dues vegades el concurs convocat per l’ajuntament per a renovar i gestionar aquesta instal·lació havia quedat desert. Però al final es va produir la “feliç coincidència” -aquesta va ser l’expressió que va utilitzar Roselló- de trobar els empresaris adequats. Pepe Chambó i el seu fill Samuel, que són d’Algemesí, van aconseguir la concessió de 20 anys (prorrogable en 10 més) de l’escorxador municipal.

Després d’una inversió de 600.000 euros, l’antic edifici s’ha convertit en una moderna instal·lació amb tres cadenes per a corders, bestiar boví i porcí.

Pepe Chambó va comentar ahir que en aquest escorxador poden entrar al dia 1.000 corders, 500 porcs i 100 vedelles. Aquest empresari, que té gran experiència en la gestió d’escorxadors, també va assenyalar que els ramaders d’aquesta comarca fins a ara estaven “desemparats i havien de buscar-se la vida. A més, els pocs escorxadors que queden (a Alacant només hi ha a la capital, Banyeres i Oriola) es fan vells i tots han de seguir les mateixes condicions sanitàries”.

Pepe i Samuel Chambó van recórrer ahir al costat del batle i la Regidora de Serveis, Josefina Ivars, les renovades instal·lacions d’aquest escorxador. Van explicar amb tot detall com funcionen cadascuna de les cadenes.

Aquest escorxador es va tancar fa dos anys. “No estava homologat i Sanitat ja no acceptava més pròrrogues”, va comentar Roselló. Es va clausurar just després del ritu musulmà de la Festa del corder. Ara, que es torna a obrir, aquesta festa està molt propera, doncs se celebrarà el 10 de gener, i es calcula que els residents de credo musulmà sacrifiquen uns 500 corders.

En l’escorxador renovat treballaran unes deu o onze persones. Els usuaris hauran de pagar entre 47 i 58 cèntims pel quilo de carn dels animals que duguen a aquesta instal·lació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?