General

Benissa rebutja les propostes de Foment perquè Calp tinga accés directe a l’AP-7

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 28 de desembre de 2006 i escrit pel periodista Juan Nieto:

Les propostes del Ministeri de Foment per a fer una eixida directa des de l’AP-7 a Calp no han agradat gens a Benissa. Els socialistes, igual que el batle, asseguren que les tres alternatives que es recullen en el document del Govern Central afecten, de forma molt negativa els interessos de Benissa.

L’avantprojecte que ha presentat el Ministeri de Foment perquè Calp tinga un accés a l’autopista AP-7 afecta, i molt, a Benissa, ja que “destrueix el paisatge benisser i causa un greu impacte mediambiental”.

Per això, tant els socialistes com el batle de Benissa, han mostrat el seu rebuig a les tres alternatives que es recullen en aquest avantprojecte.

El document ha sigut redactat per la consultora Eyser i recull tres alternatives que afecten totes als termes municipals de Benissa i Calp.

El document va ser remés a l’ajuntament benisser el passat 21 de desembre i ha hagut de ser el PSPV de Benissa qui fera pública la seua existència per tal que “els ciutadans de Benissa que es vegen afectats i puguen ser expropiats, puguen presentar les seues al·legacions durant el termini d’exposició pública”.

L’avantprojecte remés pel Ministeri de Foment presenta tres alternatives de traçats per al nou accés de Calp, “que afecten de forma espectacular al terme municipal de Benissa, destruint propietats particulars, camins públics i barrancs, perjudicant directament i indirectament a propietaris de terrenys de les partides del Pelzí, Albinyent, Rafalet, Bombí, l’Alfama, Benimarraig, La Ràpita, Cocentari, Lleus i Canelles”, comenta el PSPV.

En concret, la primer alternativa del Govern central comença des de l’autopista AP-7 al seu pas per la partida d’Albinyent, travessant la zona pròxima, coneguda com el Pi de Gandia, per a connectar directament amb la N-332 a l’altura de la Venta de Mas.

La segona opció que maneja Foment, l’esmentada com a D-2, preveu crear “una via de quatre carrils, dos per sentit” que segons ha pogut saber LAS PROVINCIAS estaria situada a uns 50 metres de la nacional 332, al costat dret en sentit cap a Calp.

Urbanització Oasis Park

Però el més sorprenent d’aquesta opció és que els tècnics de l’empresa encarregada de redactar el document asseguren que “aquesta alternativa passa per la zona qualificada pel planejament urbanístic de Benissa com a zona urbana per a la futura urbanització Oasis Park”.

A dia d’avui, no existeix aquesta urbanització i, a més, es tracta del sector de La Ràpita, on es preveu construir un camp de golf.

També en els documents es planifica la construcció “d’un viaducte de 600 metres de longitud”. És més, aquesta opció és la més viable ja que, segons els documents del Ministeri, es “projecta com una continuació de la variant a Benissa”.

La tercera alternativa es presenta com “una continuació de la variant d’Altea”. Se situa a la zona d’Oltà i, segons l’avantprojecte, afecta la partida Caselles i el Barranc de la Mola i preveu la construcció de viaductes de més de 300 metre i un túnel de 550 metres de longitud.

Des del PSPV van confirmar que “no donarem suport a cap de les tres alternatives que contempla aquest avantprojecte perquè considerem que Calp ja posseeix dos accessos a l’autopista AP-7 molt pròxims i, per tant, és innecessari realitzar un accés directe”.

Els socialistes de Benissa van dir que “Calp té pràcticament esgotat tot el seu territori i no pot créixer més urbanísticament”. A més, van afegir, que “no té problemes de trànsit rodat des de Benissa ni des d’Altea pel que no trobem cap justificació per a realitzar aquesta infraestructura tan costosa en termes econòmics, paisatgístics i ecològics”.

Des del PSPV de Benissa van matisar que “destruir el paisatge de Benissa no va a beneficiar a Calp”, pel que van deixar clar que sota cap concepte recolzen aquest document.

Per això, el portaveu dels socialistes benissers, Vicent Cabrera, va afirmar ahir que sol·licitarà un ple extraordinari urgent de l’Ajuntament de Benissa per tal que s’exposen políticament les posicions dels diversos grups polítics pel que fa a aquest avantprojecte i, al mateix temps, informar els propietaris afectats de Benissa i així poder defensar els seus interessos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?