General

Benissa posa en marxa un projecte d’horts urbans

Bancal on es faran els horts urbans
Bancal on es faran els horts urbans

Benissa posa en marxa el projecte per a la recuperació de parcel·les agrícoles i per al foment d’una zona característica socioeducativa, cultural i agrícola “Horts Urbans”. Es tracta d’una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament de Benissa per a recuperar i crear uns horts comunitaris ecològics d’ús públic per als ciutadans, amb l’objectiu de revitalitzar una artèria agrícola i ambiental del municipi. Així ho ha explicat el batle, Juan Bautista Roselló, que ha estat acompanyat per José Manuel Bisetto, Enginyer en Organització Industrial, que serà l’encarregat de dirigir aquest projecte.

El terreny està situat al Pla de Carrals, molt prop de l’escola Manuel Bru, i està previst preparar unes 94 parcel·les de 60m2 per a començar. Si hi ha molta demanda s’habilitaran més parcel·les ja que el terreny és molt extens. El consistori s’encarregarà de barrar la zona, del proveïment d’aigua, i d’un lloc per a guardar les ferramentes agrícoles.

Aquesta iniciativa està dirigida a qualsevol col·lectiu, ja siguen joves, jubilats, dones, aturats, etc. , encara que no tinguen cap tipus d’experiència, ja que qui forme part d’aquest projecte tindrà l’oportunitat d’assistir a les jornades de formació teòrica i pràctica i tallers sobre agricultura ecològica, medi ambient i alimentació saludable que es desenvoluparan.

Les persones interessades a formar part d’aquest projecte poden informar-se en la reunió que tindrà lloc el dimarts 29 d’octubre a les 20h a la Seu Universitària.

La iniciativa, en la qual s’han implicat les regidories d’Urbanisme i Creació d’Ocupació, a càrrec d’Arturo Poquet i Paco Montagut, respectivament, permetrà impulsar bones pràctiques agrícoles i l’educació ambiental. A més, les persones podran conrear les seues pròpies verdures i hortalisses per a autoconsum, fomentant a més el consum de proximitat, és a dir “del camp a casa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?