General

Benissa obri les portes de la nova oficina de víctimes del delicte per a dones

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 6 d’agost de 2008:

Les dones víctimes dels maltractaments i violència domèstica tenen des d’ahir a Benissa una oficina per a atendre els seus problemes i un punt de trobada familiar perquè famílies desestructurades puguen intercanviar-se els seus fills sense haver de viure situacions tibants.

El conseller de Justícia i Administracions Públiques, Fernando De Rosa, es va desplaçar a Benissa per a inaugurar l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte i el Punt de Trobada Familiar.

A la cita van acudir, entre d’altres, el Director General de Justícia, el Sotssecretari d’Administracions Públiques, el Vicepresident de la Diputació, la responsable de FAVIDE, membres de la corporació municipial, a més de batles i batleses com la de Dénia, El Verger i Senija.

Les oficines s’han instal·lat al carrer Bilbao, un punt idoni com va indicar el batle del municipi Juan Bautista Roselló ja que “ací es troben les administracions que col·laboren en l’atenció d’aquests problemes com són les dependències de la policia local, Guàrdia Civil, jutjat de pau i serveis socials, aquests dos últims comparteixen instal·lacions amb les dues noves oficines”.

A més, Roselló no va poder ocultar la seua alegria en disposar Benissa d’aquests nous serveis. “Hui és un dia feliç i emocionant per a Benissa i comarca, hui posem en funcionament el nostre objectiu que serà útil per a aquesta societat”.

La visita del conseller la va realitzar només dos mesos després de l’anunci de la creació d’aquest projecte, i la signatura del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Benissa per a iniciar aquest servei. Com va comentar De Rosa “en un temps rècord, des que fa unes setmanes ens vam comprometre a portar aquestes dues oficines importants per a les dues comarques, hui es fa realitat aquesta inauguració”.

Dos compromisos complerts mancant un tercer, que es farà realitat en breu. De rosa va anunciar que “en uns dies inaugurarem unes altres instal·lacions importants al municipi, com és l’Oficina de Modernització de l’Administració, en la qual estem treballant”.

L’oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte és la segona d’aquestes característiques a la comarca. La primera funciona a Dénia. Ara, amb aquesta nou servei s’atendrà els veïns de la localitat i d’altres pobles propers.

Juan Bautista Roselló es va mostrar orgullós de tindre aquestes instal·lacions al seu poble i va agrair que s’haja pensat en Benissa per a acollir-les, “ja que som un poble molt ben comunicat amb els pobles de l’interior i de la costa, és important que s’haja pensat en el nostre municipi per a tindre aquests dos centres per la seua accessibilitat”.

En la segona inauguració, De Rosa va destacar que el Punt de Trobada Familiar és un servei destinat a resoldre els conflictes que es deriven de les sentències judicials en assumptes relacionats amb divorcis, custòdia de menors, règim de visites o parelles de fet, entre d’altres.

Amb el Punt de Trobada Familiar inaugurat ahir a Benissa existeixen ja catorze centres d’aquestes característiques a tot el País Valencià, encara que aquest és el primer de les dues comarques, Marina Alta i Baixa, i que és referent dels dos jutjats de Dénia i Benidorm, ja que atendrà els serveis que es coordinen des d’ambdós jutjats.

Fernando De Rosa va assegurar en la seua primera visita, i va repetir ahir també, que la posada en marxa d’aquesta infraestructura converteix el poble en un referent comarcal.

A més, el conseller de Justícia i Administracions va comentar que aquest punt de trobada familiar té entre altres objectius, protegir l’interés dels menors en casos de separació dels seus pares o vetllar pel compliment dels règims de visites. Aquest servei, va apuntar el conseller, serà gratuït.

Fernando De Rosa, va anunciar finalment que “la Comunitat Valenciana, va a ser bandera social, ja que hem dut a debat a les Corts la primera llei espanyola a nivell estatal del punt de trobada familiar i en la nostra comunitat tenim ja catorze oficines dedicades a aquests assumptes” i va agraïr a l’Ajuntament de Benissa “haver-nos fet possible realitzar aquest servei al seu poble”.

Les noves oficines ja estan a la disposició de la societat per a prestar el seu servei.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?