General

Benissa llança la campanya “Tanca l’Aixeta” per a conscienciar la ciutadania sobre l’estalvi d’aigua

Arturo Poquet i Virginia Perez

Arturo Poquet, batle de l’Ajuntament de Benissa i responsable de la regidoria d’Aigües, ha presentat aquesta setmana la campanya “Tanca l’Aixeta” per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de l’estalvi d’aigua.

Benissa, com la resta de la comarca, pateix una situació de sequera molt greu a causa de la falta de pluges. “Des de la primavera de 2022 que no es produeixen precipitacions importants a la comarca”, ha destacat Poquet. El 2023 el municipi va recollir només 231,6 mm de precipitació acumulada.

En aquest complicat context, des de la Regidoria d’Aigües i gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, finançat per fons de la Unió Europea, s’està posant en marxa la telegestió de comptadors d’aigua que permetrà reduir el nombre de fuites. Aquesta acció té un cost de 322.000 €.

A més, aquesta mateixa setmana s’ha llançat “Tanca l’Aixeta”, una campanya de conscienciació en la qual es repartiran tríptics informatius a la població del municipi amb consells per a estalviar aigua a casa. “Si apliquem mesures d’estalvi d’aigua a casa podem reduir fins a un 50% el consum domèstic”, ha explicat Poquet. En els pròxims dies es podran recollir aquests fullets en les dependències municipals i comerços del municipi.

Aquesta campanya també s’ha traslladat a les escoles del municipi. “Educar des de menuts en la importància d’estalviar aigua és clau per a un futur més sostenible”, ha comentat Virginia Pérez, regidora d’Educació, Joventut i Infància. Els alumnes de 4t de Primària han pogut respondre a un divertit “Quiz!” per a descobrir molt saben de l’aigua que proveeix Benissa i de l’estalvi d’aigua. Una vegada completat el test, els seus mestres els han repartit el fullet informatiu per a descobrir quantes preguntes havien encertat.

També s’ha animat als alumnes de les escoles de Benissa a enviar els seus propis consells d’estalvi d’aigua a l’Ajuntament per a la seua publicació en les xarxes socials municipals.

Els xiquets que vulguen enviar els seus consells en format text o dibuix, poden fer-ho per correu electrònic (comunicacio@ajbenissa.es), WhatsApp (674 20 44 30) o adreça postal (Plaça del Portal, 1).


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?