General

Benissa i Teulada compartiran el nou centre de salut integrat

L'ambulatori de Benissa
L'ambulatori de Benissa

Benissa i Teulada estudien construir un centre de salut integrat que atenga els veïns dels dos pobles. Així ho va anunciar el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, després de la moció del regidor del Bloc, Xavi Tro, en la qual se sol·licitava que el centre de salut de Benissa s’ampliara com a Centre de Salut Integrat.

La iniciativa ix de la col·laboració oberta entre ambdós municipis veïns, i després de comprovar, segons Roselló, que tant Benissa com Teulada no compleixen els ràtios de població necessaris per poder demandar un CSI per als seus respectius municipis.

El batle va assegurar que es tracta d’un assumpte que està molt avançat, ja que els batles de les dues localitats, acompanyats per representants de Marina Salud, ja han visitat els terrenys on es podrien situar aquestes instal·lacions sanitàries. Un emplaçament que es trobaria entre els termes municipals d’ambdues localitats. Una proposta, que a més, segons el batle, ja s’ha posat en coneixement de la Conselleria de Sanitat.

Roselló no ha volgut fer públic el lloc exacte on es pensa edificar el futur CSI de Benissa i Teulada, encara que sí que ha dit que es tracta d’uns terrenys sobre els quals serà necessari aplicar una modificació puntual del PGOU, i on ja s’han dut a terme treballs d’alçament topogràfic.

Segons el batle, a Benissa no li interessa adscriure’s al CSI de Calp, centre que encara no està construït però sobre el qual existeix un compromís ferm perquè siga una realitat l’any que ve per part de la Conselleria. Tampoc és viable ampliar l’actual centre de salut per convertir-lo en CSI, una cosa va apuntar Roselló, que és físicament impossible. Per això la solució més òptima és la que actualment estudien de forma conjunta ambdues localitats.

Des de de l’oposició l’anunci del batle va ser rebut únicament com una promesa electoral, davant la proximitat dels comicis municipals.

El portaveu dels socialistes, Vicent Cabrera, va advertir al batle que un centre de salut integrat necessita una proximitat a la població, recordant que molts pacients que acudeixen al centre de salut ho fan a peu.

Cabrera va comentar que seria necessari valorar primer si Benissa necessita un CSI a distància o pràcticament pel mateix temps interessa acudir directament a l’hospital. El regidor va apostar per començar amb la millora de l’atenció sanitària en primària i va recordar que els metges de capçalera són els que estan patint un nombre de pacients per damunt de les seues possibilitats.

El regidor de CIBE, Isidor Mollà, va lamentar la situació sanitària que pateixen els veïns de la Marina Alta, i en concret els residents de la zona costanera de Benissa.

Unes 5.000 persones, que segons Mollà, tarden uns 20 minutos, per unes carreteres sinuoses fins arribar al centre de salut. El regidor va aprofitar per tornar a reivindicar la necessitat de crear un consultori a la zona costanera de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?