General

Benissa haurà d’esperar per a tramitar la concessió d’ajudes a PIME i autònoms

Ple telemàtic a Benissa
Ple telemàtic a Benissa

Benissa no va poder aprovar anit en el ple, com tenia previst, les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a fer costat a autònoms, microempreses i PIME de la localitat amb la finalitat d’atenuar l’impacte econòmic de la COVID-19. La proposta elevada al debat plenari va haver de deixar-se sobre la taula, malgrat ser un document consensuat per tots els grups polítics i considerat tant per l’equip de govern com per l’oposició, com a urgent i necessari.

Però com va explicar el batle, Arturo Poquet, l’ajuntament ha d’esperar per a donar llum verda a aquestes ajudes i així evitar solapar-se amb les que fa uns dies va aprovar la Diputació d’Alacant en aquest mateix sentit. Poquet va remarcar que es tractava d’una qüestió de prudència. I va assumir el compromís d’aprovar com més prompte millor aquestes bases per a poder tramitar les ajudes als empresaris i autònoms de la localitat, que tant les necessiten.

Això permetrà a més, va explicar el batle, que a la partida de 375.000 euros que ha previst l’ajuntament per a fer costat a empresaris i autònoms se li sumen els 50.000 de la Diputació per a ajudes al teixit empresarial local.

El debat sobre aquest assumpte també li va suposar una estirada d’orelles al batle per part dels grups de l’oposició. Des de Reiniciem Benissa i Compromís li van retraure a Poquet haver anunciat la setmana passada, davant la premsa i publicitar en xarxes socials, aquesta línia d’ajudes sense esperar que fóra aprovada en ple. “A so de bombo i platerets” i com si fóra una iniciativa del propi executiu, li van recriminar tant Belén Ivars de Reiniciem, com Mari Carme Ronda, de Compromís.

La regidora de Reiniciem va afirmar que s’havia venut una informació enganyosa, perquè finalment no s’havien pogut aprovar eixes ajudes i perquè les bases per a tramitar-les són el fruit d’una treball consensuat per cinc grups diferents. Al mateix temps que va lamentar aquest tipus d’accions, que segons la regidora, fan fallida la confiança.

Les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a fer costat a autònoms, microempreses i PIME de la localitat tornaran a ser elevades a ple, en sessió extraordinària, en uns dies.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 27 de maig de 2020 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?