Economia

Benissa fomenta l’ocupació entre els treballadors autònoms del municipi

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 9 de desembre de 2009:

L’Ajuntament de Benissa busca fórmules perquè la crisi econòmica siga més suportable per als veïns.

En l’últim ple de la corporació es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup CIBE-Bloc amb una sèrie de mesures per a fomentar l’ocupació dels treballadors autònoms de la localitat, en entendre que aquest sector “està patint especialment la crisi econòmica”.

Les mesures plantejades, segons va assenyalar la regidora Lisa Svoboda, pretenen ser “una mesura de xoc davant els difícils moments que està travessant el sector del treball autònom”.

Segons l’acord adoptat, la Regidoria de Foment i Promoció Econòmica i l’oficina del Creama a Benissa desenvoluparan un registre actualitzat on els treballadors autònoms de la localitat poden inscriure’s i detallar el tipus de serveis que ofereixen. A més l’Ajuntament crearà un pàgina web amb el domini www.empresesdebenissa.com on els veïns de la localitat i d’altres pobles propers puguen trobar la informació “de forma ràpida, clara i còmoda”.

Encara que la proposta va comptar amb el suport unànime de la corporació va haver puntualitzacions des de les files socialistes. El portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE, Vicent Cabrera va recolzar la idea però la va qualificar de “proposta de mínims”.

El socialista va assenyalar que no se soluciona tan sols recolzant al grup d’empreses relacionades amb el sector de la construcció, sinó que s’ha de ser “més ambiciós” i donar oportunitats a altres sectors no relacionats amb la construcció.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Estupiñà, va recordar que el seu departament realitza altres actuacions que persegueixen el mateix objectiu. És el cas de les xerrades informatives, en el marc dels cafès empresarials, sobre la forma de presentar-se a obres públiques.

Però a més, el regidor va comentar que “s’està apostant per la formació del xicotet i mitjà empresari”. I el batle, Juan Bautista Roselló va recordar l’escola taller de la Casa de les Calsides.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?