General

Benissa exigeix al Govern la revisió de la ponència de valors del cadastre

Vista del Pla de Carrals
Vista del Pla de Carrals

El ple, amb el suport del PP i PSD i l’abstenció del PSPV i CIBE- Bloc, va exigir al Ministeri d’Economia i Hisenda que faça una revisió general o parcial de l’actual ponència de valors del cadastre, especialment, al que afecta a les zones de Pla de Carrals, Bonaire i la zona costanera de Benissa.

A més, la proposta dels populars implica modificar l’ordenança fiscal de l’Impost de Béns Immobles fixant el tipus en el 0’58% en lloc del 0’64% actual i canviar l’ordenança de la taxa de recollida de fem, aplicant una reducció del 5% per als xicotets i mitjans establiments comercials, millorar el còmput per a les superfícies destinades a pàrquing i suprimir aquest pagament per a les plantes fotovoltaiques.

Debat

La proposta va suscitar un ampli debat durant la sessió plenària, va ser qualificada com l’assumpte més important de la legislatura des dels bancs socialistes i va provocar retrets de la coalició CIBE-Bloc en considerar que la solució al problema que pateixen alguns veïns del municipi no pot esperar fins al 2011.

En aquest sentit, el portaveu de la coalició, Isidor Mollà, va assenyalar que comprovat que existeixen errors en les valoracions cadastrals no procedeix esperar fins l’any que ve per a compensar els afectats, sinó que, va proposar el regidor independent, és a l’Ajuntament a qui li correspon tornar els diners que han estat cobrats indegudament.

Des de les files del CIBE-Bloc van proposar la paralització del pagament de l’IBI, (petició que va ser desestimada en considerar-la il·legal) i van denunciar que alguns veïns han experimentat uns “increments brutals” en la contribució de béns immobles, veient-se obligats a pagar 800 euros quan fins ara desemborsaven no més de 300 euros.

Mollà, a més, va exigir que es notifique als afectats els errors detectats. Per al portaveu del grup polític del CIBE-Bloc la proposta feta pels populars no era més que una “política d’aparador”.

Electoralisme

El portaveu socialista, Vicent Cabrera, també va coincidir a valorar la proposta dels populars com a electoralista i va sol·licitar que es deixara sobre la taula per estudiar la situació cadastral, fent especial recalcament en la necessitat d’una nova ponència cadastral en lloc d’una revisió cadastral.

Cabrera va afirmar que el que ha de fer l’Ajuntament de Benissa és “ser just amb tots”, coneixent en primer lloc quines són les necessitats de l’Ajuntament i actuar en conseqüència, a més de buscar els mecanismes legals per solucionar el problema, va afirmar el regidor socialista.

Per la seua banda, el batle, Juan Bautista Roselló, va respondre als grups de l’oposició i va assegurar que amb l’acord que plantejava la moció dels populars s’iniciava el necessari procés per solucionar el problema de l’IBI, sense que això, va matisar el batle, no signifique que es duguen a terme els pertinents estudis. Roselló va comentar que es tracta d’una reducció de l’IBI assumible per les arques municipals, defensant la necessitat d’una revisió cadastral i subratllant que és competència del Ministeri d’Economia i Hisenda.

El batle va justificar la revisió cadastral recordant que quan es va dur a terme l’anterior estudi, fa ara uns cinc anys, la situació econòmica no era la mateixa que l’actual i el creixement no ha estat finalment l’esperat en aquell moment.

Per tant, va concloure Roselló, no s’ajusta a la realitat. Una situació que afecta a determinades zones del municipi i no de forma generalitzada a tota la població.

També, el CIBE-Bloc va demanar al batle una reunió amb els comerciants del carrer Sant Nicolau per arribar a un acord i que les obres que estan fent i que duraran uns sis mesos els afecten de la menor forma possible.

El batle va comentar que dimarts que ve està previst que es duga a terme aquesta reunió.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?