General

Benissa demana a la Generalitat que descarte el parc eòlic a la Mallada Verda i Bèrnia

Molins de vent
Molins de vent

El ple de Benissa va aprovar el dimarts per unanimitat sol·licitar a la Generalitat que es posicione en contra de la implantació d’un parc eòlic a la Mallada Verda i part de Bèrnia, una macroestructura que contemplaria la instal·lació de nou aerogeneradors d’uns cent metres d’altura cadascun, cadascun d’ells equivalent a un edifici de trenta plantes. La proposta la va posar sobre la taula el grup Compromís mitjançant una moció.

Des del partit nacionalista es van mostrar a favor d’impulsar l’ús d’energies renovables “d’acord amb les estratègies de la Unió Europea per a la reducció d’emissions contaminants i la consecució per a l’any 2050 del trànsit a un sistema energètic de producció i mobilitat de consum elèctric procedent el 100% d’energies renovables”.

Tot i així des de Compromís van incidir en què la necessitat d’adaptar l’ús d’energies renovables “no pot legitimar que la transició ecològica es realitze a costa de la destrucció de valuosos paisatges, ecosistemes i de la biodiversitat”.

Segons van indicar, la construcció d’aquesta mena d’infraestructura en un espai natural com el de la Mallada Verda i la serra de Bèrnia afectaria el desenvolupament d’objectius específics impulsats a través de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

Un d’ells, van indicar, seria la connexió d’ecosistemes litorals i d’interior mitjançant un sistema de corredors territorials i biològics. En aquesta cas, es referien al corredor terrestre de la Serra de Bèrnia-Penya-segats de la Marina. El corredor fluvial del Gorgos, i el corredor terrestre que uneix el Montgó amb el Gorgos. El projecte del parc eòlic també afectaria, segons van remarcar, una futura declaració d’aquest espai natural com a Reserva de la Biosfera de la Unesco, a manera de conjunt de valls, anomenat Muntanya d’Alacant.

L’executiu de Benissa espera que la petició a la Generalitat d’impedir la construcció del parc eòlic en el seu espai natural compte amb el suport, tant del Consell com dels municipis als quals també afecta el projecte: Teulada, Dénia, Pedreguer, Alcalalí, Orba, Benidoleig, Senija, Lliber i Gata de Gorgos. De fet el govern d’aquesta última població també es va pronunciar en contra d’aquestes instal·lacions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?