General

Benissa demana a la Diputació la construcció d’una vorera per als vianants i un carril bici des de Pla de Bonaire fins l’estació del Tren

Carretera a l'Estació de Tren de Benissa
Carretera a l’Estació de Tren de Benissa

El ple de Benissa va sol·licitar ahir dimarts la realització d’un estudi per a construir una vorera per als vianants i un carril bici en la carretera CV-740 des del Pla de Bonaire fins l’Estació de Tren (Línia 9 del TRAM).

Es tracta d’una sol·licitud que respon a les necessitats reals de la ciutadania de Benissa, en un projecte que quan es realitze suposarà un augment en la seguretat dels vianants, així com una proposta atractiva per a l’oci de les persones, ja siga a través d’un passeig caminant, corrent o amb bici. La proposta va obtindre el suport de tota la corporació, quedant a l’espera de la resposta de la Diputació d’Alacant.

En la sessió plenària també es va aprovar una ordenança que regule les instal·lacions publicitàries en el terme municipal de Benissa, doncs en els últims anys s’ha donat un creixement massiu de tanques i altres suports publicitaris alguns dels quals no estan degudament regulats.

També va destacar la moció de la xarxa d’alcaldies de la Marina Alta per a recolzar el rescat de la sanitat en la nostra comarca, demanant la reversió a una titularitat pública, amb el canvi de l’actual equip directiu de Marina Salut que facilite el traspàs, recuperant el Servei de Laboratori públic, o la dotació d’un nombre suficient de professionals per a atendre a la població de la nostra comarca, perquè es treballe en condicions dignes. En aquest sentit, es va recordar que l’actual alcalde ja va haver d’intervenir perquè Marina Salut no eliminara una de les dues places de personal administratiu que existeix en el consultori de Benissa.

A més, es va incloure el punt en el qual s’exigeix a Marina Salut la instal·lació d’un consultori de salut en la zona costanera, especialment dirigit a cobrir les necessitats en les èpoques vacacionals. De fet, ja s’han iniciat cites amb la Conselleria de Sanitat i amb Marina Salut.

També es va sol·licitar que Benissa quede inclosa en les accions que des de la Conselleria d’Obres Públiques s’estan realitzant per a aconseguir la liberalització de l’AP7.

En el moment dels precs i preguntes, el Grup Popular es va interessar per l’estat del Reglament Orgànic Municipal (ROM), moment en què l’alcalde li va informar que es presentarà en la pròxima comissió informativa.

Arturo Poquet, portaveu popular va demanar explicacions per “la pèrdua d’una subvenció de 17.000 €”, procedent de la Diputació i destinada a l’àrea d’emergències. Abel Cardona, alcalde i també responsable d’Emergències, va explicar que la presentació de la tramitació es va passar de data a causa d’un error humà del personal al càrrec. L’alcalde va explicar que s’estan generant nous indicadors i processos perquè açò no torne a ocórrer, sent aquest error humà un detector més que la gestió ineficaç que es portava anteriorment en l’organització del consistori i per la precarietat de recursos humans a causa del nombre de personal. “Quan estàvem en l’oposició també vam tenir constància que es van perdre subvencions”, però va recordar Cardona que “no vam voler crear cap notícia, conscients de la situació de l’ajuntament”. “Ara prenem nota i treballem en la calendarització de les subvencions”, va concloure.

En una altra de les preguntes, Jorge Ivars, del PP, es va interessar per les responsabilitats que puguen exigir-se-li, com a anterior responsable de recursos humans de l’ajuntament, després de les dues noves sentències per les quals el consistori haurà de fer-se càrrec del pagament dels costos judicials, ja que han declarat la nul·litat del procediment per a cobrir la plaça de cap de Recursos Humans, en 2013. Abel Cardona li va explicar a Jorge Ivars que aquestes responsabilitats es tractaran en la pròxima Comissió Informativa d’Organització, atès que és un tema de personal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?