Festes

La filà Pirates guanya la cercavila humorística de les festes a Benissa

La filà Pirates,   guanyadora de la cercavila humorística de moros 2010
La filà Pirates

Ja es coneix el nom de la millor disfressa de la fi de festa dels Moros i Cristians de Benissa d’enguany. En aquesta ocasió i després de la deliberació del jurat han sigut els membres de la filà Pirates els que s’han alçat amb el triomf amb la paròdia del concurs televisiu “Mira Quien Baila”.

Els seus components, tots ells homes, es van posar en mans de la coreògrafa, Montse Sirera, per aprendre els passos de ball i sorprendre el nombrós públic presents als carrers amb els diferents estils que van passar de la salsa al tango.

El segon premi va anar a parar a les mans dels components de la filà Berebers que, amb el lema “Peregrinem a Capitania 2011”, van desfilar de pelegrins i escolans preparant-se per a l’any que ve demanant, en clau d’humor, alguna almoina.

El tercer premi el compartiran la comparsa de Zairenyes, que va donar el seu toc de color amb el seu peculiar cor de gospel, i les Beduïnes, que van optar per vestir-se de llarg i acompanyar-se d’uns ninots de cartró articulats, amb la foto del seu personatge preferit al rostre, per ballar un vals. Els premis que consisteixen en una quantia econòmica de 300, 200 i 100 euros, respectivament, s’atorgaran durant la celebració de les festes del Mig Any de les festes de Moros i Cristians de Benissa.

Una fi de festa en què els moros i cristians van penjar les gel·labes per posar-se la disfressa. L’acte més desenfadat d’aquestes celebracions i amb el qual es va fer la cloenda als dies grans de festa. Cal recordar que va obrir la cercavila la filà cristiana Conqueridores, capitanes de 2011, amb els originals vestits de mags, cistelles i conills.

Balanç

La presidenta de l’Associació de Moros i Cristians de Benissa, Verónica Bertomeu, va fer balanç de les festes que van tindre lloc fa uns dies i va comentar “amb les dues capitanies i tot el que hem ofert aquests dies s’ha demostrat que no hi ha crisis que puga amb nosaltres”.

A més, va afegir l’agraïment a tots els festers i al públic que, sobretot, “el diumenge en l’entrada van desafiar el mal temps i van eixir al carrer per participar de les festes”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?