Festes

La filà Bereberes guanya el primer premi de la cercavila de l’humor dels moros i cristians de Benissa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 2 de juliol de 2008:

Benissa va tornar a ser cristiana, després de guanyar el bàndol de la creu als moros en el setge que va tindre lloc pel matí i que va ser seguit per centenars de visitants.

Per la nit l’humor i originalitat van envair de nou els carrers del poble per a posar punt i final, amb una divertida fi de festa en què els membres de totes i cadascuna de les filaes es van disfressar per a un públic que ja no havia d’estar pendent de la final de l’Eurocopa 2008.

Des de la crítica del transvasament de l’Ebre a les Olimpíades Pequí 2008 van fer somriure els assistents a aquesta cercavila.

Però sense cap dubte els protagonistes van ser els components de la filà Bereberes, que amb la seua peculiar desfilada de vestit de núvia van aconseguir el primer premi.

El segon guardó s’ho va endur la filà Taifes Eslaus, que anaven abillats amb vestits del Grand Prix, concurs televisiu del qual Benissa participarà pròximament. El tercer premi va recaure en les Corsàries que van delectar el públic amb la seua coreografia i disfressa dels morts vivents del vídeo Thriller de Michael Jackson.

Ara Benissa torna a la normalitat i les filaes que seran les capitanes en l’exercici fester de 2009, Batalladors, pel bàndol cristià, i Beduines, pel moro, ja s’han posat en marxa per a portar a terme iniciatives que permeten recaptar diners i oferir així en les festes vinents unes capitanies dignes com han sigut les d’enguany.

Cal ressenyar que enguany, la gran cercavila de gal·la, un dels actes més importants de les festes de Moros i Cristians de Benissa, s’ha vist una miqueta delluïda ja que va coincidir amb el moment en què Espanya i Alemanya disputaven la final de l’Eurocopa.

Durant la cercavila, les filaes i les bandes de música van celebrar el gol d’Espanya i el final del partit que va donar el triomf a la selecció espanyola.

Malgrat això, el president de l’associació de Moros i Cristians de Benissa i la regidora de Festes van agrair la presència de públic en aquesta cercavila que va omplir de colorit i música els carrers de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?