Festes

Kiko Martínez es el nou president de l’Associació de Moros i Cristians

Fa vora un mes que l’Associació de Moros i Cristians ha renovat els membres de la Junta Directiva i ha escollit nous representants per als pròxims tres anys. Els principals càrrecs han recaigut en membres de les filaes Taifes Eslaus i Zairenyes, per sorteig. Aíxí, Kiko Martínez exerceix com a president i José Vicente Ausina “Tonica” com a tresorer. Per la seua banda, Raquel Palací i Victoria Ivars han assumit la vicepresidència i la secretària, respectivament. Martínez és fester des de fa molts anys, primers en els Almogàvers i des de 1983 dels Taifes Eslaus. En l’etapa que ara comença pretén “donar un altre aire a l’Associació amb l’ajuda de la junta directiva i de tots els festers”.

Entre els projectes a desarrollar en un futur, Martínez assenyala una sèrie de novetats per a millorar la festa com, per exemple, canviar el punt d’acabament de la entrada mora i cristiana per a evitar la travessera de la N-332. A més a més, l’acte d’intercanvi de regals en la presentació de capitans, ambaixadors i banderins es farà a part per donar-li una major rellevància. També hi ha previst convocar dos concursos de fotografia i dibuix infantil relacionats amb la festa. Martínez confesa que està molt “il·lusionat en esta nova etapa perquè ser el president era una cosa que sempre he tingut ahí i estava amagat”. “És una gran responsabilitat”, afegeix, “que causa un gran respecte perquè penses si seràs capaç de dur-ho endavant”.
Un dels seus objectius és potenciar la festivitat del Mig Any que se celebrarà els dies 28 i 29 de desembre.

Enguany no hi haurà carpa ni Palau Sant Pere. L’Ajuntament havia oferit les instal·lacions del trinquet municipal per a fer la festa, però s’ha rebutjat esta opció perquè fa massa fred. Així, la festa es centrarà en el carrer Maset on les dos filaes capitanes de 2004, Bereberes i Batalladors, oferiran animació i diversió per a tothom. No hi faltaran els tradicionals passacarrers de les filaes mores i cristianes, dissabte a la vesprada, amb la participació de les bandes de música de Benissa, Poble Nou de Benitatxell i dos grups de Castells de Castells. Per un altra banda, la seu universitària La Marina allotjarà l’assemblea comarcal d’associacions de Moros i Cristians, divendres 28 a les 20.30 hores.

Ja es coneixen els noms dels capitans de l’any que ve. Els dos màxims càrrecs de la Filà Batalladors seran Oscar Ronda, com a capità cristià, i Angel Avilés, com a ambaixador. Per la seua banda, Kiko Coello representarà a la Filà Bereberes com a capità moro i tindrà a Vicente Bordes com a ambaixador.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?