Festes

Infobenissa TV: Festes de Moros i Cristians de Benissa de l’any 1981

Filà Llauradors en les festes de Moros i Cristians de Benissa de l'any 1981
Filà Llauradors en les festes de Moros i Cristians de 1981

Des d’Infobenissa, aprofitant que aquesta setmana podrem gaudir de les festes de Moros i Cristians, rescatem un nou vídeo en format Super8 de les festes de Moros i Cristians de Benissa de l’any 1981.

Les festes del 1981 van ser les segones que es van celebrar al mes de juny donat que del 1975, any de la seua fundació, fins el 1979 tenien lloc com a part de les Festes de la Puríssima Xiqueta i es feien el Dia dels Riberers. Aquell any la capitania cristiana la va ostentar per primera vegada la Filà Llauradors, amb Pepe Nave Femenia com a capità cristià, tot i que en un principi estava pensat que Pepe “0’95” fora el capità però un assumpte familiar finalment ho va impedir. Per altra banda, la capitania mora va estar a càrrec de la desapareguda Filà Berniers i amb Mari Carmen Cotaina com a capità moro, car Mari Carmen anava caracteritzada com un home, amb bigot, ja que el paper de les dones en la festa encara no estava normalitzat, segons ens indiquen els nostres informants.

Al vídeo podem veure principalment la Filà Llauradors durant l’entrada que es va fer el diumenge 28 de juny a partir de les 18.00h i durant l’ofrena a Sant Pere del dilluns 29 de juny a partir de les 11.15h. També apareixen algunes xiquetes de la filà Zairenyes durant l’entrada.

Per últim, aprofitem per a recordar-vos que podeu consultar tots els vídeos històrics que anem publicant a l’especial informatiu d’Infobenissa TV.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gv7WTeTVkys[/youtube]

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?