Festes

El pregó encén la metxa dels moros i cristians de Benissa

Els càrrecs festers amb la presidenta de l'associació de Moros i Cristians de Benissa i el pregoner
Els càrrecs festers amb la presidenta i el pregoner

Benissa inicia els dies grans de les festes dels Moros i Cristians en honor a Sant Pere Apòstol, que se celebraran durant tot aquest cap de setmana.

A les 23 hores d’aquesta nit tots els festers i veïns estan convocats al tret d’eixida oficial dels actes, amb el tradicional pregó que enguany està a càrrec del col·laborador de LAS PROVÍNCIAS, Raúl Martínez.

Fins la nit, se celebra un emotiu acte en què es presenten els banderers, Graciela Gato i Rafa Serra; els ambaixadors, Maria Naharro i Ximo Rosselló; i els capitans, Maite Santacreu i Juan Carlos Sánchez, que es van mostrar “molt il·lusionats amb les festes que hui comencen”.

Demà dissabte es realitzarà l’ofrena de flors a les 19.30h, i en acabar, els xiquets seran els protagonistes amb l’entrada infantil i el XXI Concurs d’Esquadres Infantils. Per la nit, a partir de les 23.30h, es produirà el setge del bàndol moro des de la plaça del Convent fins la plaça Dolors Piera seguida de l’ambaixada mora i presa del castell per part del bàndol de la mitja lluna.

El diumenge serà un dels dies més importants ja que se celebrarà la gran cercavila, a les 20.00h, on les 11 filaes vestiran les seues millors gales encara que el protagonisme serà per a les capitanes Conqueridores i Berebers.

El dilluns, dia festiu al poble, seran els cristians els que venceran els seus rivals i prendran el castell a les 11 del matí, i per la vesprada, la fi de festa arribarà amb la cercavila humorística.

Els capitans, ambaixadors i abanderats de les festes de Moros i Cristians de Benissa van convidar a tots els veïns i ciutadans de la comarca a participar. Unes festes que tornaran a brillar aconseguint que aplaudisquen els milers de veïns i visitants que acudiran a aquest municipi per gaudir de tot el que s’ha preparat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?