Festes

Benissa acomiada els Moros i Cristians 2010

L'embaixadora cristiana durant la gran entrada de 2010
L'embaixadora cristiana

Sant Pere Apòstol té les claus del cel i d’això tots van estar pendents el diumenge. El patró de les festes de Moros i Cristians de Benissa els va donar un respir ja que durant tota la jornada i fins pocs minuts abans de fer la gran entrada, va estar tronant i plovent, un fet que va fer perillar l’acte més important d’aquestes celebracions.

A les 20.00 van començar a sonar les marxes cristianes que van acompanyar les cinc filaes del bàndol de la mitja creu. Tropes que van desfilar amb les seues millors gal·les sorprenent, un any més al públic assistent que admirava amb el paraigua tancat, com les cinc filaes Conqueridores, Llauradors, Pirates, Templaris i les capitanes Corsàries marxaven omplint el recorregut de llum i color.

Després va arribar el torn dels moros, vencedors de la històrica batalla representada el dissabte i que li van arrabassar ahir dilluns els cristians, amb els membres de les filaes Berebers, Zairenyes, Califes, Sharquies, Beduines i els capitans Taifes Eslaus. Espectaculars vestits, boatos i ballets que han fet que aquestes festes recorden els seus millors temps vencent, fins i tot, a la tan nomenada crisi.

Els que no oblidaran aquest dia són els capitans Agus González i Sergio Roselló que, acompanyats ambdós pels seus nebots i des de l’alt de les carrosses, s’emocionaven abrigallats pels aplaudiments dels assistents a la gran entrada. Si aquests van destacar per la seua espectacularitat no menys ho estaven els ambaixadors Macu Crespo i Joan Nave, dos joves festers que han tingut el plaure d’ostentar aquest càrrec a les festes del 2010.

Benissa és una localitat festera i mostra d’això són les autoritats que van desfilar amb els seus companys de filà com el batle i berber, Juan Bautista Roselló; la regidora de Festes, Raquel Soliveres, i els regidors Xavi Tro, Maria Llopis i Xavier Estupiñà.

La cloenda la va posar ahir la gran cercavila d’humor amb la qual es van donar per finalitzades les festes de Moros i Cristians en honor al seu patró Sant Pere Apòstol, un dilluns festiu a tot el poble.

Ara, i mancant conèixer el nom dels protagonistes de l’any que ve, si que se sap què dues filaes seran les capitanes. Pels cristians, la filà Conqueridores; mentre que pel bàndol de la mitja lluna, seran els Berebers.

Aquests festers ja s’han posat a treballar per anar recaptant els primers euros que els ajudaran a poder pagar les properes festes de moros i cristians.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?