Festes

El pregó de Josep Xavier Esplugues inaugurarà les festes de Benissa

La localitat de Benissa s’engalana per a celebrar les festes en honor a la seua patrona la Puríssima Xiqueta. Del 23 d’abril al 2 de maig el so de la música i l’olor a pólvora envairan els carrers.

Però com a preàmbul, dissabte que ve, dia 17, arribarà el pregó, a l’església parroquial, que serà a càrrec del benisser Josep Xavier Esplugues i Pellicer, doctor i professor d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant. Li seguirà el cant de l’Himne de Benissa a càrrec de la banda de la Societat Lírica i Musical i de la Coral Benissenca.

Aquesta primera jornada festiva culminarà amb l’actuació de l’orquestra “Pato Daniel’, a la plaça Rei Jaume I. Ja el dijous, 22 d’abril, es lliuraran els premis literaris 25 d’Abril i un jurat visitarà els carrers del municipi per posteriorment premiar les millors decoracions.

El divendres arribarà el dia més esperat per a María Roselló Meló i Rocío Ivars Sánchez, regina infantil i major del 2010, respectivament, ja que a les 22.30 tindrà lloc l’acte de coronació d’aquestes dues benisseres que passaran a la història ja que la sort va voler que fóra regina infantil, la filla major del batle del municipi; i la major, una jove benissera que va ostentar aquest càrrec quan només tenia 8 anys.

Ofrena de flors

L’endemà, i amb el volteig general de campanes, els festers participaran de la tradicional entrà de la murta, i de vesprada, de l’ofrena de flors a la seua patrona.

Ja per la nit tindrà lloc un dels concerts més esperats per la joventut de tota la comarca, l’asturià “Melendi” interpretarà el seu ampli repertori musical a la 1 de la matinada seguit de l’orquestra “Matrix”.

El diumenge, com de costum, el quart del mes d’abril, serà el dia de la patrona amb la solemne cerimònia presidida per l’Arquebisbe de València, Carlos Osoro, i de vesprada, la processó amb la baixada i pujada de la imatge, un dels actes més emotius de les festes benisseres i en què no faltarà cap veí, que encara que no visquen al municipi acudeixen aquest dia per mostrar-li la seua fe a la patrona. A la nit actuació de l’orquestra “Ying-Yang.”

El dilluns 26 d’abril serà el dia dels Riberers en el qual s’homenatjarà a Juan Bautista Cabrera, Silvestre Ivars i Antonio Martínez, tres homes que en el seu moment van estar treballant als arrossars per poder guanyar-se el pa.

De vesprada hi haurà cercavila de carrosses, i ja entrada la nit, el popular cant de la Salve a la casa de Joan Vives, on van deixar els pelegrins la patrona, actuació del grup de moda “Second” i l’orquestra “La Tribu”.

A les 2 de la matinada tindrà lloc el lliurament de la vara de comandament a l’alcalde dels fadrins, Benjamí Pineda. Un alcalde que serà el protagonista l’endemà, dimarts, on hi haurà un parc infantil, jocs tradicionals, el quart Festival Pere Bigot i la cercavila humorística, finalitzant aquesta jornada l’actuació de “Betagarri” i “Kinky Beat.”

Ja el dimecres, i durant quatre dies, se celebraran els populars bous al carrer. El cap de setmana, dissabte 1 i diumenge 2 maig, tindrà lloc la cloenda a aquestes celebracions amb el dia de “les Anyades” i el de la “Vuità”, respectivament.

La Comissió de Festes formada pels nascuts en 1969, 1992 i 2002 s’afanyen aquests dies a repartir els llibres de festes, al preu de 30 euros, i recollir els últims donatius dels seus veïns per incrementar el seu pressupost. Un any en el qual han hagut de lluitar contra la crisi eixint victoriosos i presidits per Toni Ivars.

En el llibre el batle, Juan Bautista Roselló convida els veïns de la comarca a gaudir de les festes. Segons comenta, “vull desitjar a tot el poble de Benissa i als que ens visiten que gaudisquen d’aquestes festes” i afegeix agraisc a tota la Comissió, amb la seua directiva i president al capdavant, “el seu esforç per a elaborar aquest magnífic programa”.

El president de la Comissió de Festes, Toni Ivars, en un el seu saluda, destaca l’aposta per conservar tradicions que fan que un poble siga únic i singular, agraeix a tots els que han treballat perquè aquestes festes siguen una realitat i assegura que s’ha “sentit totalment acompanyat i recolzat pels membres de la comissió”.

Ara comencen els veïns a pintar les façanes, a ultimar els adorns o disfresses per als xiquets i tot per les festes de la seua patrona la Puríssima Xiqueta.

http://www.lasprovincias.es/v/20100414/marina/pregon-josep-xavier-esplugues-20100414.html

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?