Festes

Benissa vibra amb els moros i cristians 2011

Esquadra especial de la filà Berebers
Esquadra especial de la filà Berebers

Amb la celebració de la cercavila humorística, Benissa ha posat el punt i final a les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Pere Apòstol. Unes celebracions que han omplert els carrers de colorit i pólvora i en les quals els seus festers han demostrat que ni la crisi pot amb ells.

Les dues filaes capitanes d’enguany, Conqueridores i Berebers, han vist recompensat el seu dur treball, en aquests temps de crisi, ja que milers de benissers i visitants els han aplaudit al seu pas en admirar les seues millors gal·les i boatos amb els quals han acompanyat els seus capitans Maite Santacreu i Juan Carlos Sánchez.

La festa va començar amb el pregó del col·laborador de LAS PROVINCIAS, Raúl Martínez, que va posar dempeus a tot el públic assistent amb les seues paraules que van servir per retre homenatge a cadascun dels festers del seu poble natal. Un repàs a aquestes celebracions de les quals ha sigut testimoni gràcies al seu treball, unes experiències que va compartir amb els emocionats veïns.

El dissabte, la imatge de Sant Pere va rebre les flors dels seus festers, moros i cristians, que per la nit van lluitar per conquerir les terres benisseres amb el tradicional setge i la victòria del bàndol de la mitja lluna.

Va ser el diumenge quan Benissa va viure el seu dia de festa gran. Puntuals, a les 20.00h, començaven a sonar les marxes mores i cristianes que acompanyaven els protagonistes d’aquestes celebracions.

La gran entrada va començar amb el bàndol de la creu i les seues filaes Pirates, Templaris, Corsàries i les Conqueridores. Aquestes últimes van delectar el públic amb una capitania plena de colorit, originalitat i el millor so de les bandes de música.

En el bàndol cristià una filà menys en no desfilar els Llauradors que estaven de dol per la sobtada defunció d’un dels seus membres. Després, li va tocar el torn als moros amb les filaes Zairenyes, Califes, Sharquies, Beduines, Taifes Eslaus i els capitans Berebers que també van rebre l’aplaudiment del públic amb el seu boato, carrosses i ballet.

Una vesprada en la qual van ser protagonistes els capitans, els seus ambaixadors, Maria Naharro i Ximo Rosselló, i cada filà que veia fet realitat el seu somni. Una espectacular entrada per a la qual han lluitat tot un any. Dies de festa que van tindre ahir la seua cloenda amb la cercavila d’humor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?