Festes

Aquest cap de setmana tindran lloc les festes de Pinos en honor a Santa Bàrbara

Ermita de Pinos (foto del flickr de Vicent Ibañez)
Ermita de Pinos (foto del flickr de Vicent Ibañez)

Aquest cap de setmana se celebraran, a la partida de Pinos, Benissa, les festes en honor a Santa Bàrbara. Aquestes començaran el divendres que ve 3 d’agost amb la neteja i decoració de l’ermita i, per la nit, tots els veïns i assistents podran gaudir d’un sopar de germanor a la plaça, amenitzada per l’orquestra musical de Francisco Escoda.

El dissabte 4 d’agost, la festa començarà amb la tradicional “despertà”, a càrrec dels festers, seguida d’un esmorzar “de cabasset” a l’ermita per a tots els veïns. Per la vesprada, els més menuts podran gaudir del parc infantil que estarà situat a la plaça. En finalitzar, se celebrarà una missa en honor a tots els morts, veïns de la partida. per la nit, en el sopar de germanor a l’ermita, els festers oferiran vi, cervesa, fruits secs i meló i la revetla estarà amenitzada per l’orquestra Aquario.

El diumenge, la “despertà” donarà inici a l’últim dia de festes, es recolliran els festers i, posteriorment, es farà l’entrada del “Pa Beneït”. En finalitzar, se celebrarà una missa en honor a la seua patrona, Santa Bàrbara, seguida d’una processó i cants dels “Gojos”. Finalment, els assistents podran participar en les tradicionals curses de galls i els festers repartiran refrescs per a tots.

Tot el que ho desitge, podrà participar en el concurs de brisca que començafà a les 18.00 a l’ermita i després podran gaudir de les danses populars. A continuació, se sortejarà un sopar per a dues persones. Ja per la nit, hi haurà ball amenitzat pel trio Luna, i els presents podran sopar i gaudir dels focs artificials que hi haurà com a cloenda de les festes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?