Esports

Pilota: Grau enlluerna a Benissa

Si saberen els savis del món la saviesa acumulada als trinquets valencians al llarg de la història, callarien per a sempre. Convide els creadors d’opinió, els filòsofs que hui teoritzen sobre les raons de l’enfrontament entre homes i pobles, entre nacions i civilitzacions a passar-se per Pelayo, o per Benissa, asseure’s anònimament en les seues graderies o escales i obrir les oïdes al poble.

Admiren si no la conclusió d’un veterà aficionat de l’Horta sobre els enemics de l’ànima. Sempre vam creure, perquè així ens ho van ensenyar els pares de l’església, que els enemics de l’ànima n’eren tres: el món, el dimoni i la carn. Doncs no. Ni de bon tros. Els enemics de l’ànima són tres: “diners, diners i diners.”

El Circuit Bancaixa s’ha muntat aquest any sota un criteri estrictament comercial, com ha de ser en una empresa que arriba a revolucionar aquest esport però que no oblida la seua raó de ser substancial: guanyar diners. Potser per això s’han muntant tantes partides, més de cinquanta. I aquest criteri pot acabar sent perjudicial per a l’ànima del torneig sobretot si els pilotaris sacsegen la vaqueta com ho van fer el dissabte al Pelayo o ahir a Benissa. Utilitzaren fins el límit la seua resistència física i van descarregar els seus braços fins esgotar-los. L’afició ha gaudit sense estar-se de res però, aguantaran els jugadors aquest ritme durant tantes partides? Anem a veure perquè ens temem que el preparador físic haurà de posar tota la seua saviesa al servei de la causa.

Per cert, a Benissa va respondre l’afició que gairebé va omplir les graderies i va gaudir d’una partida amb alternatives i passió en cada cop. Va vèncer el trio de Pedro per la supèrbia partida de Grau, que ha tornat després de quatre mesos amatent de marcar diferències. Va guanyar malgrat l’oposició de Victor i de Melchor, que també ho van brodar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?