Esports

Pilota: Benissa i Tamborí se la juguen

Demà diumenge, unes hores després de la cremà es juga en el trinquet El Tio Pena de Massamagrell la final del campionat autonòmic d’afeccionats d’Escala i Corda, un torneig que s’ha vingut desenvolupant des de fa alguns mesos de nord a sud de les terres valencianes. S’enfronten a partir de les 12 h les formacions de Benissa i de Tamborí-València. El torneig autonòmic d’Escala i Corda per a afeccionats és una vella aspiració que va tenir els seus inicis fa més de quinze anys gràcies a l’impuls de LEVANTE-EMV en temps de Víctor Iñurria. Justament Benissa va ser campiona en finals disputades a Alcàsser i l’Eliana. Allò no va tenir continuïtat, segurament perquè la modalitat mai va estar estructurada en clubs ni tenia un grup de gent amatent a formar un comitè federatiu i posar-se a treballar desinteressadament durant moltes hores a l’any.

Ara, justament amb la federació d’ara, s’ha recuperat, sembla que de forma seriosa, estructurada i probablement definitiva, sense que existisca un comitè d’organització. Ix endavant per obra i gràcia d’algun entusiasta. Com hi ha ganes que qualle la idea s’ha inclòs en el calendari de transmissions de Punt 2, gràcies a aquest conveni que permet arribar a tornejos com aquest, d’afeccionats. Ni la data, ni un recinte descobert, al migdia, semblen els elements decoratius més idonis, encara que vam imaginar que la decisió tindrà també els seus arguments defensius. En tot cas ens anem a quedar amb el positiu, amb la realitat de veure consolidat un torneig necessari i obligat en el calendari anual.

Aquesta consolidació propiciarà majors atencions futures, a pesar de coincidir en les dates, ni més ni menys que amb el Circuit Bancaixa de professionals. I el calendari està ocupat fins l’estiu amb els tornejos de galotxa, llargues i raspall, els tres clàssics de la categoria d’afeccionats.Tant de bo demà s’animen bona quantitat d’afeccionats i s’apropen fins a aquest històric trinquet. A partir de les 10 h. hi haurà festa amb la final de tercera, entre el club local i el de Sueca. I a la vesprada, a Alcàsser, la final de segona entre Alfarp i Aldaia. I tant de bo els entusiastes de la causa s’animen a crear un comitè federatiu, perquè no crec que els tanquen les portes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?