Esports

Comencen les obres del nou camp de futbol 8, valorades en 608.000€

Imatge del Camp de Futbol 8
Imatge del Camp de Futbol 8

Al Carrer Camí de Canor ja es poden veure les primeres màquines retroexcavadores iniciant els treballs de construcció del nou miniestadi municipal de futbol 8 de Benissa. Unes tasques que previsiblement s’allarguen fins a finals d’any, entre novembre i desembre, data per a la qual està prevista la inauguració de la nova instal·lació esportiva.

El camp de futbol, que es troba dins del programa “Benissa Activa”, té un cost de 608.000€ pel que fa a l’execució de les obres, que són efectuades per l’empresa de La Nucia Categor Obras SL i s’han de finalitzar en un termini de tres mesos i mig.

Des de l’Ajuntament indiquen que no serà l’únic projecte del programa “Benissa Activa” ja que, segons indicat el batle, Arturo Poquet, “és molt probable que en els primers mesos de 2022 vegem la maquinària treballant en la pista d’atletisme”, un dels compromisos polítics de l’actual govern municipal i que comptarà amb el suport de la Diputació d’Alacant per al seu finançament.

Poquet ha volgut aprofitar per a anunciar que l’ajuntament s’acaba de presentar recentment a una línia de subvencions que ha posat en marxa el govern provincial per a la renovació de la gespa artificial en camps de futbol i, segons ha declarat, “previsiblement complim els requisits que exigeix la Diputació d’Alacant, per la qual cosa esperem comptar amb eixa ajuda per a adequar també el camp de la Costa”. Així mateix, manifesten que “Benissa Activa” és un projecte esportiu global, meditat i consensuat amb tot l’esport benisser, que trobarà en el nou camp de futbol 8 l’oportunitat d’obrir el municipi a tornejos internacionals, col·laboracions amb clubs de primera divisió i noves metodologies d’entrenament per a tots els nostres equips.

En la instal·lació ha prevalgut la sostenibilitat, així com una cuidada integració amb l’espai que produïsca el mínim impacte ambiental, alhora que enriquisca l’entorn amb una important aportació de zona verda i àrea d’esbarjo. A més, comptarà amb una edificació annexa amb vestuaris, condícies, quart d’instal·lacions i magatzem (260 m²) composta per dos volums rectangulars d’una sola planta i units per un porxo. Adossats als edificis, per la seua part posterior, es troben les graderies prefabricades de formigó armat vist, formades per tres files de seients a nivell d’accés per a millorar les vistes sobre el camp i la seua accessibilitat. La pista tindrà unes dimensions de 60×35 metres coberta per gespa artificial d’última generació amb monofilaments i estructura semicòncava amb efecte memòria, a més d’una banda perimetral de seguretat d’1.5 metres d’ample, perfectes per a la pràctica esportiva. En els tres costats que no ocupen les graderies, a una distància de 3 metres des de l’exterior de la banda de seguretat es col·locarà una tanca de tela metàl·lica d’una altura de 2.5 metres. A més, sobre els edificis s’instal·laran plaques fotovoltaiques que serviran per a calfar l’aigua.

El regidor d’Esports, Adrian Cabrera ha destacat que aquesta és una construcció esportiva de primer nivell “amb la qual donem resposta a una reivindicació històrica del món del futbol a Benissa i contribuïm a enfortir el projecte ‘Benissa Activa’ que és transversal a diferents àrees de l’ajuntament com a Esports, Sanitat, Turisme i Medi Ambient”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?